fbpx
Connect with us

Zeci de familii din Iași, păcălite cu apartamente într-un bloc construit ILEGAL

montaj 2 - News Moldova

Iasi

Zeci de familii din Iași, păcălite cu apartamente într-un bloc construit ILEGAL


Zeci de familii din Iași s-au confruntat cu o situație neplăcută după ce au cumpărat apartamente într-un bloc construit ilegal în complexul imobiliar Zorilor Residence, situat în zona capăt Păcurari – Rediu

Potrivit 7 Iași, dezvoltatorul proiectului, Andrei Mărgineanu, a construit blocul pe un teren aflat în extravilan, adică într-o zonă neconstruibilă, fără a obține autorizația de construire necesară.

În ciuda faptului că a fost sancționat și somat să oprească lucrările, dezvoltatorul a continuat construcția și a vândut apartamentele din blocul ridicat ilegal.

Familiile au achitat sume importante de bani pentru locuințe, dar nu vor putea niciodată deveni proprietarii legali ai apartamentelor din cauza construcției ilegale. În prezent, șansele reglementării situației juridice sunt nule, deoarece legea interzice inițierea unor documentații de urbanism pentru construcțiile ridicate fără autorizație sau care nu respectă prevederile acesteia.

Primăria Rediu a luat măsuri pentru a stopa construcția ilegală, în repetate rânduri, prin notificări și amenzi aplicate dezvoltatorului. În cele din urmă, după șase luni de la sistarea lucrărilor, Primăria a formulat o plângere penală împotriva dezvoltatorului, întrucât acesta a continuat construcția și a dat blocul în folosință, chiar dacă nu avea autorizație de construire pentru acest lucru.

În plus, dezvoltatorul a ridicat un alt bloc pe un teren învecinat, tot în condiții ilegale, cu un etaj în plus față de cele autorizate. Dezvoltatorul a fost adus în fața procurorilor pentru aceste fapte.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top