fbpx
Connect with us

Zilele Recoltei la USV Iași cu surprize pentru toți participanții

Zilele recoltei la USV Iasi

Iasi

Zilele Recoltei la USV Iași cu surprize pentru toți participanții

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Participare record din partea expozanților la Zilele Recoltei, evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact, pe 30 septembrie și 1 octombrie, în Rond Agronomie, la Baza sportivă

Peste 65 de producători cărora li se alătură în acest an, pentru prima dată, o parte din studenții USV beneficiari direcți ai fondurilor de dezvoltare a propriilor afaceri, e-antreprenor.

Astfel, pe lângă absolvenți cu tradiție deja pe piața produselor locale, vor fi și tinerii aflați la început de drum cu produsele care își fac loc în topul preferințelor consumatorilor.

Pe lângă producătorii importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale din carne sau lactate și crame celebre, de la care ieșenii se vor putea aproviziona pentru sezonul toamnă-iarnă la prețuri rezonabile, de producători, organizatorii au mai anunțat evenimente care îi au în prim-plan pe copii.

Facultățile USV Iași vor oferi spre degustare din produsele inovative la care au lucrat cadrele didactice împreună cu studenții.

Copiii se vor bucura de o atenție aparte deoarece vor avea parte de ateliere pentru obținerea sucului de struguri sau aranjamente în dovleci și alte fructe.

De asemenea, în cel două zile ale evenimentului vor fi organizate vizite la Baza hipică a USV și la Muzeul de Anatomie. Credem că și prezența celor patru facultăți ale USV cu standuri unde vor prezenta produse obținute împreună cu studenții vor reprezenta puncte de atracție.

Ne bucură faptul că au confirmat producătorii de miere, plante aromatice și condimentare, ciuperci, producători și procesatori din carne de pui, porc, vită și pește, producători și procesatori de lapte”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al USV Iași.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași și Academia Română.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top