fbpx
Connect with us

Ziua UNIRII la IAȘI! Iaurt între ochi pentru CHIRICA în 2021, cerneală pentru SIMION în 2022

Iasi

Ziua UNIRII la IAȘI! Iaurt între ochi pentru CHIRICA în 2021, cerneală pentru SIMION în 2022


24 ianuarie 2022, Iaşi, Moldova, Ziua Unirii Principatelor Române a fost… dezolantă, cu un primar “fugar”, cu proteste şi cu o Horă a Unirii încinsă de simpatizanţii AUR veniţi să-şi susţină liderul

Oficialităţile, în frunte cu primarul Mihai Chirica, au părut decise să trateze extrem de superficial această zi importantă în istoria românilor. Au depus coroane şi au “fugit” grăbite înapoi în birouri mormăind nişte scuze legate de pandemie. Atât s-a putut din partea celor de la care aşteptăm să scoată ţara asta din toate nenorocitele de crize care s-au abătut asupra noastră.

Şi ar mai putea fi făcută o constatare: românii simpli par să nu mai acorde credit politicienilor, indiferent de culoare, care se prezintă festivist, şi doar atât, la astfel de manifestări. Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, anul trecut, tot în cadrul manifestărilor prilejuite de Unirea Principatelor. Anul acesta a fost rândul lui George Simion să fie împroșcat, de data aceasta cu … cerneală.

News Moldova îți recomandă și ...   Astăzi va fi DEZBĂTUT și ABROBAT bugetul Iașului pentru anul 2023

Revenind la edilul ieşean, dincolo de motivaţia invocată legată de pandemie, unii se pot gândi că “rapiditatea” cu care a depus coroane alături de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi ţine şi de teama să nu mai fie ţinta vreunui atac, cu iaurt sau cerneală, în condiţiile în care doar numărul dosarelor în care sunt cercetaţi e în creştere, în vreme ce nivelul de trai al ieşenilor sau nivelul investiţiilor din municipiu şi din judeţ sunt într-un declin accentuat. Iar ieşenii se simt din ce în ce mai mult izolaţi din punct de vedere administrativ şi chiar politic, iar speranţele într-un viitor mai prosper sunt din ce în ce mai palide.

News Moldova îți recomandă și ...   Forumul European „Tehnologii inteligente în diagnosticul și tratamentul medical’’, IAȘI, 7-9 februarie 2023

Mihai Chirica: “În această zi memorabilă, la 163 de ani de la Unirea Principatelor, apelul meu nu poate fi decât unul la unitate. Să lăsăm deoparte gâlcevile și lucrurile neînsemnate și să ne aducem aminte de marile reforme ale domnului Cuza și de iubirea sa față de patrie! Și să continuăm frumoasa poveste a solidarității începută în anul 1859!”

Simpatizanţii AUR, veniţi să îl susţină pe liderul Eugen Simion, au încins o Horă a Unirii, dar aceasta a fost umbrită de un gest reprobabil al unui bărbat care l-a stropit cu cerneală pe liderul aurist. De Ziua Unirii am mai primit o dovadă că suntem mai dezbinaţi ca oricând.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: "Măsurile și politicile promovate de către Partidul Social Democrat s-au dovedit ca fiind un motor al dezvoltării economice din România la finalul anului 2022"

“Suntem în mijlocul românilor, am reuşit. Nu ne temem decât de bunul Dumnezeu. Orice instigator ar veni, să vină, nu ne temem de nimic. (…) Unii zic să mă şterg pe faţă, eu rămân aşa”, a declarat Eugen Simion, care a mai precizat că nu intenţionează să formuleze plângere penală împotriva celui care l-a stropit cu cerneală.

Un alt ingredient al zilei de 24 ianuarie la Iaşi a fost un protest legat de A8. Conform presei locale, asociaţiile pro-autostradă şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei au afişat bannere în favoarea proiectului A8, împotriva discriminării Moldovei şi împotriva extremismului.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top