fbpx
Connect with us

430 de mii de români au preferat resorturile de LUX din Antalya. Alin Burcea: ”Românii au renunțat la vacanțe în Egipt și Iordania iar acum în Israel s-a anulat totul”

430 de mii de români au preferat resorturile de LUX din Antalya. Alin Burcea: ”Românii au renunțat la vacanțe în Egipt și Iordania iar acum în Israel s-a anulat totul” - News Moldova

International

430 de mii de români au preferat resorturile de LUX din Antalya. Alin Burcea: ”Românii au renunțat la vacanțe în Egipt și Iordania iar acum în Israel s-a anulat totul”


Alin Burcea (Paralela 45) și reprezentanții resorturilor de LUX Gural Premier Tekirova din Kemer și Gural Premier Belek au organizat zilele trecute un infotrip la care au participat agenți din turism dar și jurnaliști din România, printre care și corespondenții News Moldova

Evenimentul, organizat pe 30 octombrie, la final de sezon estival, a coincis cu marea festivitate organizată de statul turc la împlinirea a 100 de ani de la proclamarea Republicii Turce de către Mustafa Kemal Ataturk.

În cadrul conferinței de presă, Alin Burcea a dezvăluit faptul că, potrivit cifrelor puse la dispoziție de aeroportul din Antalya, în acest an, numărul românilor care a zburat aici a fost de peste 430 de mii, cifră record, cu mult peste cea atinsă înainte de pandemie, în 2019, când au zburat 270 de mii de călători.

Omul de afaceri, cu o vechime de 33 de ani în turismul din România, crede că în 2024, pe fondul scumpirii biletelor de vacanță, românii vor alege cel mai mult destinații precum Alanya. Totodată, contextul internațional face ca turismul spre destinații precum Iordania, Egipt sau Israel să se reducă la maxim.

Numai în regiunea Moldovei, în 2024, din aeroporturile din Iași, Bacău și Suceava vor opera 11 avioane charter cu destinația Antalya (Kemer, Belek, Side și Alanya).

Agențiile de turism din România au prosperat în ultimul an grație pachetelor turistice cumpărate de români  în destinații de lux precum cele din Antalya. Iar Paralela 45 lucrează cu companii aeriene de renume, cu flotă mare de avioane, ce conferă încredere și stabilitate în operare.

”Ce a adus nou 2023 pe piața charter?! E foarte important pentru noi ca să avem companii aeriene bune. Degeaba te lauzi că ai prețuri bune, fiecare companie are strategia ei dar din avion poți ajunge la diferențe de 25 de euro să spunem, adică 100 de euro pe familie. Noi nu mergem pe lucrul ăsta. Preferăm o companie mai bună dar care să ajungă la timp la destinație. În general selectăm aceste companii pentru a ajunge la stabilitate. Spre Antalya se zboară din toate orașele”, a declarat Alin Burcea, deținătorul companiei Paralela 45.

430 de mii de români au preferat resorturile de LUX din Antalya. Alin Burcea: ”Românii au renunțat la vacanțe în Egipt și Iordania iar acum în Israel s-a anulat totul” - News Moldova

Cele mai multe chartere către destinațiile externe pleacă din Bucuresti, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Sibiu, Brasov, Constanta, Craiova, Suceava  și Bacău.

Alin Burcea a evitat să facă prea multe referiri la  litoralul românesc, unde numărul de turiști a scăzut. Stațiunile românești au mai mult probleme de imagine, în timp ce autorităţile în domeniului turismului, dar şi patronatele din domeniul hotelier nu au strategii pentru atragerea de turişti.

„Patronatele hoteliere au fost inexistente în 2022- 2023. Mulţi dintre ei au acea grandomanie a proprietarului de hotel care spun „Domnule, nu e problemă, românii vin oricum vin la mare”. Da. Ei vin la mare, dar în Turcia sau Grecia”, a precizat Alin Burcea de la Paralela 45.

Samy Gural, reprezentantul familiei care deține cele două resorturi de lux unde s-au investit peste 100 de milioane de euro în total a avut o primă prezentare a ofertei la un târg de turism de la Cluj. Acesta s-a declarat foarte încântat de România dar și de numărul mare de turiști români care îi calcă pragul.

”Când se organizează târguri de turism la noi în România, vin câțiva agenți din partea hotelierilor români. Turcii trimit și câte 100 de oameni pentru a-și promova litoralul și aceste destinații de lux”-Alin Burcea.

Paralela 45 a vândut 12500 de pachete turistice în Antalya în sezonul estival din 2023, cu 2500 mai multe ca în 2019. Numai la resorturile Gural Premier Tekirova din Kemer și Gural Premier Belek prin această agenție au venit peste 2600 de români.

1,3 milioane de români au făcut vacanța în Grecia

În sezonul estival 2023, cei mai mulți români au optat, individual sau prin pachetele turistice cumpărate de la agenții, să-și petreacă concediul în Grecia. Potrivit estimărilor, peste 1,3 milioane de români au făcut vacanța în Grecia, unde au avut o ofertă diversificată. În timp ce Turcia oferă cel mai bun raport calitate/ preț la all inclusive, Grecia vine cu pachete mai ieftine, cu alt stil, specific.

Cazările sunt, în cea mai mare parte la pensiuni, cu piscină, unde turiștii optează pentru mic dejun sau demipensiune. În timp ce numărul românilor care au optat pentru Grecia sau Turcia a crescut în 2023, cifrele arată o scădere importantă pentru destinațiile din Bulgaria, afectate de greva profesorilor din iunie dar și de propaganda negativă într-o perioada vandabilă, urmare a distrugerii barajului din Ucraina și a știrilor alarmiste cu privire la  infestarea apei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top