fbpx
Connect with us

A intrat în vigoare acordul de încetare a focului dintre Israel și Hamas. Un grup de ostatici va fi eliberat după-amiază

peste 100 roman parasesc fasia gaza punct trecere rafah 867712 - News Moldova

International

A intrat în vigoare acordul de încetare a focului dintre Israel și Hamas. Un grup de ostatici va fi eliberat după-amiază


Azi dimineață  pactul  de încetarea a focului în Israel a intrat în vigoare. Primii ostatici din Gaza ar trebui să fie eliberați la ora 16:00 conform anunțului oficialilor din Qatar. Este vorba despre 13 civili israelieni implicați în acest acord. Qatarul este țară care a mediat acordul Israel-Hamas

Israelul s-a pregătit meticulos pentru recuperarea primilor copii răpiți în Gaza, punând accent pe o gamă largă de pregătiri, de la manuale pentru gestionarea traumelor psihologice la furnizarea de asistență medicală de bază. Potrivit AFP, soldații au fost atent selectați și instruiți pentru a alege cu grijă primele cuvinte utilizate în interacțiunile cu copiii în momentul contactului.

476OLGYFSZLENCZ73V6G67QM4M scaled - News Moldova

De cealaltă parte, oficialii palestieni anunță că nu au primit încă lista cu deţinuţii lor care urmează să fie eliberaţi vineri, relatează CNN.

Oficialii palestinieni au declarat că nu au primit încă lista cu deținuții lor care urmează să fie eliberați vineri, conform informațiilor furnizate de CNN.

În cadrul acordului de încetare a focului între Israel și organizația palestiniană, se stipulează o perioadă de patru zile de liniște și eliberarea a 150 de deținuți palestinieni de către Israel, ca parte a unui schimb pentru eliberarea a 50 de ostatici reținuți de cealaltă parte.

Până la încetarea focului, Israelul a continuat să atace intens în Gaza și l-a arestat pe directorul spitalului Al Shifa, acolo unde se află cartierul general al teroriștilor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top