fbpx
Connect with us

Actuala criză energetică, motivul dezindustrializării? Teama prducătorilor de oțel europeni

actuala-criza-energetica,-motivul-dezindustrializarii?-teama-prducatorilor-de-otel-europeni

International

Actuala criză energetică, motivul dezindustrializării? Teama prducătorilor de oțel europeni


otelu rosu 6768594394857 - News Moldova

Potrivit Reuters, Explozia costurilor energiei i-a forţat pe producătorii de oţel să reducă producţia la nivelul întregii Europe, nefiind exclus riscul închiderii permanente a unor facilităţi de producţie într-un sector care oferă de lucru la peste 300.000 de oameni şi aduce o contribuție de cu zeci de miliarde de euro la economia regiunii

Producătorul de oţeluri inoxidabile Aperam a fost obligat să oprească producţia odată cu explozia preţurilor la energie în ciuda faptului că are patru turbine eoliene şi peste 50.000 de panouri fotovoltaice la combinatul său de la Genk, estul Belgiei. Suma pe care compania o plăteşte în fiecare lună pentru energie este comparabilă cu cea plătită înainte într-un an şi, ca urmare, a decis să oprească producţia la o facilitate care în mod normal avea 300 de angajaţi.

News Moldova îți recomandă și ...   Cererea globală de petrol va crește în mod susținut până în 2045, avertizează OPEC

„Avem soluţii temporare pentru a trece peste o anumită perioadă dar asta nu poate dura mai mulţi ani. Dacă asta se va întâmpla, vom vedea o dezindustrializare în sectoare ca al nostru iar Europa va deveni dependentă de importuri”, a precizat directorul pentru Europa de la grupul Aperam, Bernard Hallemans.

În mod normal, lucrările de mentenanţă din timpul verii ar fi plafonat producţia la 80% din capacitate, dar Hallemans afirmă că. începând de la finele lunii iunie. producţia este la aproximativ 50% din capacitate, după ce Rusia a redus drastic livrările de gaze spre Europa, ducând preţurile la noi valori record.

News Moldova îți recomandă și ...   Reglementarea Inteligenței Artificiale la nivel european. Acordul la care au ajuns Germania, Franța și Italia

Importurile în Europa au înregistrat un maxim de 50% în ultimele săptămâni, îndeosebi în Asia, unde preţurile la energie sunt mult mai mici. Mai precis, au crescut de la 20-25% în 2020 şi 2021 până la 40%.

H


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top