fbpx
Connect with us

Americanii pun presiune pe Xi Jinping să abordeze subiectul retragerii trupelor din Ucraina!

International

Americanii pun presiune pe Xi Jinping să abordeze subiectul retragerii trupelor din Ucraina!


Administraţia de la Washington l-a îndemnat ferm pe președintele Chinei Xi Jinping, luni seară, prin John Kirby, să le ceară rușilor să-și retragă în întregime trupele de pe teritoriul Ucrainei.

Amiralul a reafirmat că nu ar fi potrivită ajungerea la un armistițiu, pentru că acesta ar confirma ocupația militară rusă.

„Îl încurajăm pe preşedintele Chinei să insiste pentru acest punct esenţial, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, în conformitate cu prevederile Cartei ONU”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

News Moldova îți recomandă și ...   Xi Jinping a ajuns la Moscova! Îl va potoli pe Putin?

„În schimb, suntem preocupaţi că Administraţia Chinei va reafirma apeluri pentru un armistiţiu astfel încât trupele ruse să rămână pe teritoriul suveran al Ucrainei. Orice armistiţiu care nu abordează retragerea trupelor ruse din Ucraina ar ratifica ocupaţia ilegală a Rusiei”, a afirmat John Kirby, citat de CNN.

John Kirby afirmase anterior că Washingtonul urmăreşte atent întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi că se opune unui armistiţiu în Ucraina în acest moment. „Urmărim foarte, foarte atent” vizita preşedintelui Xi Jinping la Moscova. „Apelul în sensul unui armistiţiu în acest moment ar ratifica, practic, cuceririle teritoriale ale Rusiei şi i-ar oferi domnului Putin mai mult timp pentru activităţi de echipare şi instruire, astfel încât să reia operaţiunile când va dori şi unde va dori”, a susţinut John Kirby. El a subliniat că Administraţia de la Washington „va respinge” orice apel în sensul unui armistiţiu în acest moment în Ucraina.

News Moldova îți recomandă și ...   În zilele de 18-19 mai 2023 are loc „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor! - MOLDOVA INVEST

Conform agenției ruse RIA Novosti, întâlnirea informală a preşedinţilor Vladimir Putin şi Xi Jinping, care a avut loc la Kremlin, a durat patru ore şi jumătate. Astăzi, Vladimir Putin şi Xi Jinping vor avea o întrevedere oficială, în cursul căreia vor semna o serie de acorduri bilaterale.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top