fbpx
Connect with us

Angel Tîlvăr: „România va oferi un mediu de instruire de înaltă calitate pentru piloții români și pentru cei din state aliate și partenere, inclusiv Ucraina!”

angel tilvar 1 - News Moldova

International

Angel Tîlvăr: „România va oferi un mediu de instruire de înaltă calitate pentru piloții români și pentru cei din state aliate și partenere, inclusiv Ucraina!”


În cadrul Reuniunii Informală a miniștrilor apărării din Uniunea Europeană, desfășurată la Toledo, în Spania, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 29 august, în cadrul unei ceremonii, Scrisoarea de intenție între Ministerul Apărării Naționale din România, Ministerul Apărării al Regatului Țărilor de Jos și Compania Lockheed Martin privind Centrul de pregătire F-16 din România.

„Scrisoarea de intenție pe care am semnat-o vizează înființarea Centrului de Pregătire F-16 din România, inițiativă menită să sprijine dezvoltarea competențelor piloților români în operarea aeronavelor F-16, în derularea unui spectru variat de misiuni strategice. Prin intermediul acestui centru, România se angajează să ofere un mediu de instruire de înaltă calitate, cu acces la resurse tehnice și know-how de ultimă generație nu doar pentru piloții români, ci și pentru cei din statele aliate și partenere, inclusiv Ucraina” a afirmat ministrul apărării naționale.

News Moldova îți recomandă și ...   Antrenorul lui PSG, Christophe Galtier, a fost arestat preventiv în Franța după mai multe acuzații de rasism și islamofobie!

În cadrul proiectului, Forțele Aeriene Regale Olandeze vor desfășura aeronave F-16 în Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” pentru a sprijini pregătirea piloților români. De asemenea, Compania Lockheed Martin va furniza un sprijin tehnic de cea mai înaltă calitate prin intermediul instructorilor de zbor și personalului tehnic-ingineresc. Această colaborare solidă garantează o pregătire complexă în conformitate cu normele internaționale.

Datorită acestui parteneriat, Centrul de Pregătire F-16 din Baza 86 Aeriană va câștiga relevanță la nivel regional, ceea ce a fost deja confirmat prin semnarea Declarației Comune la Summit-ul NATO din Vilnius din iulie 2023.

News Moldova îți recomandă și ...   Germania consideră că „nu este obligată” să trimită trupe în România, așa cum a cerut Ciolacu!

România se alătură altor națiuni aliate, cum ar fi Belgia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în susținerea pregătirii piloților ucraineni pentru utilizarea, în viitor, a aeronavelor F-16.

„Îmi exprim speranța că Centrul de Pregătire F-16 din România își va demonstra importanța strategică, ce își propune să răspundă cerințelor complexe de securitate ale României, aliaților și partenerilor din regiune.

News Moldova îți recomandă și ...   România condamnă noile atacuri ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre!

Acest efort comun consolidează poziția României în calitate de lider regional în instruirea piloților F-16, contribuind la coeziunea alianțelor, demonstrarea unității și consolidarea apărării euroatlantice“, a transmis ministrul Angel Tîlvăr.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top