fbpx
Connect with us

Angela Merkel va primi cea mai înaltă distincţie din Germania!

angela merkel - News Moldova

International

Angela Merkel va primi cea mai înaltă distincţie din Germania!


Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, va fi decorată cu Marea Cruce a Ordinului Meritului, cea mai înaltă distincție acordată de Germania.

Decorația a fost acordată în trecut doar foștilor cancelari Konrad Adenauer și Helmut Kohl, ambii din Uniunea Creștin-Democrată. Distincția va fi înmânată în luna aprilie, iar familia Merkel și mulți prieteni politici vor fi prezenți la ceremonie.

Invitaţii au fost trimise colegilor de partid ai Angelei Merkel din CDU Thomas de Maiziere şi Peter Altmaier, primului său vicecancelar de la Partidul Social-Democrat (SPD), purtătorului de cuvânt al guvernului său şi colaboratorilor apropiaţi. Nimeni din actuala conducere a CDU, din Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU) sau din Partidul Liber Democrat (FDP), nu se află pe lista inviaților. Pe aceasta se regăsesc fostul activist pentru drepturile civile din Germania de Est, Rainer Eppelmann, actorul Ulrich Matthes şi fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Jürgen Klinsmann, conforme dpa. Angela Merkel a fost cancelar al Germaniei între anii 2005-2021.

Deasupra acestei distincţii se situează doar clasa specială a Marii Cruci, care este acordată fiecărui preşedinte german la preluarea mandatului şi şefilor de stat străini, conform Agerpres.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top