fbpx
Connect with us

Atac cu rachetă asupra fabricii SKF din Ucraina. Trei morți si câteva zeci de răniți

Fabrica SKF Ucraina 747x420 1 - News Moldova

International

Atac cu rachetă asupra fabricii SKF din Ucraina. Trei morți si câteva zeci de răniți


O fabrică a producătorului suedez de rulmenți SKF din orașul Luțk, Ucraina, a fost lovită de o rachetă în timpul nopții, rezultând în pierderea vieților a trei angajați

Potrivit oficialilor ucraineni, atacurile aeriene rusești au vizat două regiuni din vestul țării, precum și alte zone, soldându-se cu trei persoane decedate și cu mai mulți răniți.

„Noaptea trecută a avut loc un atac asupra oraşului Luţk, în Ucraina, iar fabrica noastră a fost lovită în acel atac”, a punctat purtătorul de cuvânt al SKF, Carl Bjernstam.

News Moldova îți recomandă și ...   Prima doamnă a SUA, Jill Biden, testată pozitiv pentru COVID-19. Cum a ieșit testul lui Joe Biden, ajuns la 80 de ani?

„Suntem foarte trişti să confirmăm că trei dintre colegii noştri au fost ucişi”, a adăugat el.

El a exprimat tristețea companiei în legătură cu pierderea a trei colegi și a subliniat că firma va investiga impactul atacului asupra fabricii și pagubele suferite, dar prioritare rămân siguranța angajaților.

SKF, cel mai mare producător de rulmenți industriali din lume, are aproximativ 1.100 de angajați în Ucraina, majoritatea lucrând la fabrica din Luțk. Rapoartele indică faptul că fabrica din Luțk a reprezentat aproximativ 0,5% din producția totală a companiei SKF în 2022.

News Moldova îți recomandă și ...   China, în deflaţie pentru prima oară din 2021

Pe de altă parte, armata rusă a comunicat că a efectuat lovituri asupra unor obiective industriale și militare din Ucraina într-o rundă nouă de atacuri nocturne.

„Noaptea trecută, forţele armate ale Federaţiei Ruse au ţintit (…) întreprinderi militaro-industriale cheie ale regimului de la Kiev”, a precizat ministerul rus al Apărării în comunicatul său zilnic, asigurând ca de obicei că „toate obiectivele vizate au fost atinse”.

„Complexul militar-industrial al Ucrainei a suferit pagube semnificative”.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate ale Rusiei au vizat întreprinderi industriale-cheie ale regimului de la Kiev, aducând pagube semnificative complexului militar-industrial al Ucrainei.

News Moldova îți recomandă și ...   Volatilitate extremă pe piața gazelor din Europa! Prețul lor a crescut cu 40% într-o singură zi! - MOLDOVA INVEST

În replică, autoritățile ucrainene au declarat că au doborât 16 din cele 28 de rachete lansate de ruși în timpul nopții de luni spre marți.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top