fbpx
Connect with us

Autoritățile instalate de ruși în Crimeea au naționalizat apartamentul lui Zelenski!

International

Autoritățile instalate de ruși în Crimeea au naționalizat apartamentul lui Zelenski!


Şeful regiunii Crimeea, Serghei Aksionov, a anunţat miercuri că autorităţile instaurate de Rusia în Crimeea au decis să naționalizeze apartamentul familiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski din Yalta, conform Interfax.

“Astăzi avem un alt lot de proprietăţi care merg la sesiunea (parlamentului din Crimeea – n.r.) – mari întreprinderi de vinificaţie, structuri bancare, apartamentul lui Zelenski şi alte proprietăţi ale tuturor celor care sprijină regimul antirus din Ucraina”, a declarat Aksenov într-un comentariu video postat pe canalul său Telegram.

News Moldova îți recomandă și ...   Klaus Iohannis va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea!

El le-a mulţumit preşedintelui Consiliului de Stat din Crimeea, Vladimir Konstantinov, şi parlamentarilor pentru activitatea lor în vederea naţionalizării bunurilor oligarhilor ucraineni. “Aşa cum am promis, duşmanii Rusiei nu vor face bani în Crimeea rusă”, a adăugat Aksionov.

Familia Zelenski deţinea un apartament în complexul rezidenţial Emperor din Livadia.

În octombrie 2022, Consiliul de Stat din Crimeea a modificat legislaţia pentru a permite proprietăţilor ţărilor şi cetăţenilor străini să fie recunoscute ca fiind proprietatea “republicii”. Aceste modificări se aplică bunurilor mobile şi imobile care au fost deţinute până la 24 februarie 2022.

News Moldova îți recomandă și ...   Imaginile false generate pe calculator, cu Trump fugind de poliție, au făcut senzație pe Internet!

Procesul de naţionalizare a început la sfârşitul toamnei anului trecut. Lista activelor naţionalizate include şantierul de construcţii navale “Zaliv”, lanţul de hipermarketuri “Novocentre”, cel mai mare producător de ciment din regiune, mai multe pensiuni, un cinematograf şi sute de alte bunuri. Astfel, oameni de afaceri şi politicieni ucraineni, inclusiv Rinat Ahmetov, Ihor Kolomoiski, Serhiy Taruta, Arseniy Yatsenyuk şi Nestor Shufrych, şi-au pierdut proprietăţile din peninsulă.

La întreprinderile naţionalizate a fost numit un management temporar.

News Moldova îți recomandă și ...   Rareș BURLACU, Președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, vizită de lucru în Franța. Obiectivul: promovarea României ca destinație pentru investiții

În martie, preşedintele Consiliului de Stat al republicii, Konstantinov, a declarat că procesul de privatizare a tuturor întreprinderilor naţionalizate din Crimeea va începe în 2023, cu excepţia uzinelor pentru materiale de construcţii Bahçesaray, naţionalizată anul trecut, şi Stroindustria, care ar urma să rămână în proprietatea statului, a declarat Aksionov.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top