fbpx
Connect with us

Avertisment îngrijorător dat de OMS! Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa!

tuberculoza - News Moldova

International

Avertisment îngrijorător dat de OMS! Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa!


Avertisment îngrijorător dat de OMS! Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa, iar cele mai afectate țări sunt Rusia și Ucraina! După două decenii de scădere neîntreruptă, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul deceselor provocate de această boală a crescut din nou.

Potrivit OMS, relaxarea procedurilor de diagnosticare în timpul lockdown-urilor asociate pandemiei de COVID-19 și răspândirea unei tulpini de tuberculoză rezistente la un antibiotic prescris împotriva acestei boli sunt principalele cauze ale creșterii alarmante.

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când tendința de scădere a fost inversată, a precizat OMS. Situația este îngrijorătoare, întrucât aproximativ 230.000 de persoane din cele 53 de țări din regiunea OMS Europa, care acoperă și Asia Centrală, au contractat tuberculoză, o boală gravă care poate afecta plămânii și alte organe.

„Creşterea numărului de decese cauzate de tuberculoză în 2021 este, foarte probabil, o consecinţă a întârzierii sau a absenţei diagnosticării tuberculozei din cauza unei perturbări a serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19”a precizat OMS Europa.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top