fbpx
Connect with us

China a oprit exportul a două minerale esențiale pentru cei mai mari producători de cipuri ai lumii 

china-a-oprit-exportul-a-doua-minerale-esentiale-pentru-cei-mai-mari-producatori-de-cipuri-ai-lumii 

International

China a oprit exportul a două minerale esențiale pentru cei mai mari producători de cipuri ai lumii 


galiu scaled 1 scaled - Moldova Invest

Exporturile chineze a două minerale rare esențiale pentru producția de semiconductori au scăzut la zero în luna august, la o lună după ce Beijingul a impus restricții asupra vânzărilor în străinătate, invocând securitatea națională

China produce aproximativ 80% din galiu și aproximativ 60% din germaniu la nivel global, conform Alianței Materiilor Prime Critice. Cu toate acestea, datele vamale chineze publicate miercuri arată că, în luna trecută, nu s-au realizat vânzări internaționale ale acestor elemente. În iulie, țara a exportat 5,15 tone metrice de produse forjate din galiu și 8,1 tone metrice de produse forjate din germaniu.

Întrebat despre absența exporturilor din ultima lună, He Yadong, purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului din China, a declarat joi într-o conferință de presă că departamentul a primit cereri de export pentru cele două materiale din partea companiilor. El a menționat că unele cereri au fost aprobate, fără a oferi detalii suplimentare.

Aceste restricții indică voința aparentă a Chinei de a răspunde controalelor la export din partea SUA, în ciuda preocupărilor privind creșterea economică, în contextul unui război tehnologic în plină desfășurare.

A doua cea mai mare economie a lumii se confruntă deja cu o cerere internă slabă și cu o criză în sectorul imobiliar. Luna trecută, exporturile țării au suferit cea mai mare scădere din ultimii trei ani, punând o nouă presiune asupra redresării sale șubrede.

Analiștii susțin că restricționarea exporturilor este o “sabie cu două tăișuri”, care poate afecta economia chineză și poate accelera mutarea lanțurilor de aprovizionare în


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top