fbpx
Connect with us

China, în deflaţie pentru prima oară din 2021

china,-in-deflatie-pentru-prima-oara-din-2021

International

China, în deflaţie pentru prima oară din 2021

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


china - Moldova Invest

Numeroase proiecte imobiliare din China sunt blocate, după ce concernul Evergrande, cândva cea mai mare companie de construcții din China, a anunțat pierderi colosale de 100 de miliarde de euro! 

Insolvența concernuluii ar avea consecințe grave pentru economia chineză. Piața imobiliară reprezintă un sfert din economia Chinei.

„Socialismul cu caracteristici chinezești” i-a făcut pe chinezi să investească masiv într-o a doua, sau o a treia locuință, în încercarea de a-și pune la adăpost veniturile, dată fiind lipsa de oportunități de investiții, ducând la formarea așa ziselor „cartiere fantomă”, în care mii de blocuri stau nelocuite. Evergrande nu reușesște să mai ducă la bun sfârșit proiectele planificate și să livreze locuințele, ceea ce a dus la proteste în țară, lucru rar întâlnit pentru acest stat totalitar.

Indicele prețurilor de consum din China a înregistrat valori negative în ultima lună, pentru prima dată în peste doi ani, într-un context marcat de un consum intern slab, ceea ce complică eforturile de redresare economică, conform raportului AFP citat de Agerpres. Acest indice, care reprezintă principalul indicator al inflației, a înregistrat o scădere de 0,3% în luna iulie în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, conform datelor prezentate de Biroul Național de Statistică din China (BNS).

După o lună cu inflație nulă, analiștii intervievați de agenția Bloomberg au anticipat


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top