fbpx
Connect with us

Comisia Europeană a cerut gigantului Google să-și vândă o parte din serviciile de publicitate! – MOLDOVA INVEST

comisia-europeana-a-cerut-gigantului-google-sa-si-vanda-o-parte-din-serviciile-de-publicitate!-–-moldova-invest

International

Comisia Europeană a cerut gigantului Google să-și vândă o parte din serviciile de publicitate! – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Comisia Europeană a cerut gigantului Google să-și vândă o parte din serviciile de publicitate! - MOLDOVA INVEST - News Moldova

Comisia Europeană a solicitat Google să vândă o parte din serviciile sale de publicitate pentru a asigura un mediu concurențial în sectorul publicității online, care este extrem de profitabil.

Această acțiune vine ca urmare a dezavantajelor cu care se confruntă competitorii în acest domeniu dominat de compania americană.

„Comisia Europeană a informat Google în legătură cu opinia sa preliminară potrivit căreia firma a încălcat reglementările antitrust UE distorsionând competiţia în industria publicităţii. Susţinem că Google favorizează propriul său afişaj publicitar în detrimentul rivalilor care furnizează servicii de publicitate şi editorilor online. Prin urmare, opinia preliminară a Comisiei este că doar prin vânzarea de către Google a unei părţi din serviciile sale vor fi rezolvate problemele de concurenţă”, a informat Executivul comunitar.

Comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a declarat că Google are o poziţie pe piaţă extrem de puternică în sectorul publicităţii online.

„Colectează datele utilizatorilor, vinde spaţiu publicitar şi acţionează ca un intermediar pe segmentul publicităţii online. Astfel încât Google este prezent la aproape toate nivelurile lanţului de aprovizionare adtech”, a declarat Vestager. Oficialul a adăugat: „Suntem îngrijoraţi că Google ar fi putut folosi poziţia sa pe piaţă pentr


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top