fbpx
Connect with us

Cu ce l-a servit Putin pe Xi Jinping? Borşul de sfeclă, „un produs tradiţional rusesc”, disputat de ruși și ucraineni! Gestul remarcat de experți.

putin - News Moldova

International

Cu ce l-a servit Putin pe Xi Jinping? Borşul de sfeclă, „un produs tradiţional rusesc”, disputat de ruși și ucraineni! Gestul remarcat de experți.


În timpul vizitei de la Moscova, președintele Xi Jinping a fost delectat de Vladimir Putin cu un borș de sfeclă, fel de mâncare a cărui origine este revendicată atât de Ucraina, cât și de Rusia!

Președintele chinez Xi Jinping a efectuat o vizită de trei zile în Rusia și s-a întâlnit de două ori cu omologul său rus Vladimir Putin. În timpul vizitei, liderul chinez a participat la o cină de stat în Moscova, unde a degustat tradiționalul borș de sfeclă, mâncare revendicată de Ucraina și de Rusia.

La masa festivă, organizată la Palatul Fațetelor, s-au servit crochete cu crab de Kamceatka și ulei de trufe ca antreu, urmate de borșul de sfeclă, fel de mâncare care a fost protejat de UNESCO ca Patrimoniu Cultural Imaterial în iulie 2022, după o campanie intensă de promovare făcută de Ucraina. Deși acest fel de mâncare este revendicat de ambele țări, Kremlinul nu s-a sfiit să-i prezinte șefului de stat chinez acest borș ca fiind rusesc.

La cină, s-au mai servit o salată de păstrăv de Karelia și castraveți, halibut de Murmansk pe pat de legume, biftec de carne de vită cu piure de cartofi afumați și spumă de zmeură. În timpul mesei, pianistul Denis Mațuev a interpretat lucrări ale compozitorului rus Serghei Rahmaninov.

În ciuda meniului delicios, experții în limbajul corporal spun că liderul chinez Xi Jinping a părut mai relaxat și mai dominant decât omologul său rus Vladimir Putin la prima lor întâlnire televizată din cadrul vizitei de stat a lui Xi la Moscova. Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions din Singapore, a remarcat că Xi l-a devansat pe Putin cu o fracțiune de secundă atunci când i-a întins mâna, sugerând că “deși este cel care vizitează Moscova, el este cel care va prelua conducerea în această relație”.

Louise Mahler, un expert australian în limbajul corporal și în comportamentul liderilor, a avut o opinie similară, observând că Xi și-a pus mâna peste cea a lui Putin, ceea ce ar putea indica, de asemenea, o măsură de dominare în această relație. Xi Jinping știe cum să-și afirme autoritatea!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top