fbpx
Connect with us

De ce a scăzut profitul Audi cu 1 miliard de euro?

de-ce-a-scazut-profitul-audi-cu-1-miliard-de-euro?

International

De ce a scăzut profitul Audi cu 1 miliard de euro?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Audi e tron GT RS 01@2x - Moldova Invest

Audi a raportat o scădere semnificativă a profitului, în primul trimestru al acestui an, de aproximativ 74%, profitul însumând 466 milioane de euro, în scădere față de 1,35 miliarde de euro, în principal din cauza problemelor cu motoarele sale V6 și V8.

Situația este accentuată de o dispută cu furnizorul componentelor problematice. Raportul financiar al Audi confirmă că această reducere drastică a profitului este rezultatul atât al condițiilor de piață dificile, cât și al problemelor întâmpinate cu unele modele echipate cu motoare V6 și V8, modele care aduc cele mai mari venituri companiei. Audi menționează că multe dintre aceste modele nu au putut fi comandate în ultimele luni sau au avut disponibilitate limitată, ceea ce a dus la o scădere a producției în segmentul de top.

Compania nu specifică exact componenta problematică, dar menționează motoarele V6 și V8, indicând posibila legătură cu problemele raportate anterior cu furnizorul Vitesco.

Audi a solicitat remedierea și asistența pentru problemele de calitate, iar conflictul cu furnizorul persistă, ceea ce poate afecta serios compania pe termen lung. Această situație este cu atât mai critică cu cât furnizorul furnizează o componentă care nu a fost recalibrată corespunzător, ceea ce poate afecta motorul cu combustie pe termen lung.

Audi a limitat comenzile și livrările pentru aceste modele, pentru a preveni apariția unor erori electronice sau deteriorări ale motorului de bază.

Perspectivele pentru Audi sunt sumbre, deoarece aceste probleme pot afecta semnificativ livrările și profiturile viitoare.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top