fbpx
Connect with us

Directorul general al FMI avertizează asupra consecințelor economice ale conflictului din Orientul Mijlociu

Directorul general al FMI avertizează asupra consecințelor economice ale conflictului din Orientul Mijlociu - News Moldova

International

Directorul general al FMI avertizează asupra consecințelor economice ale conflictului din Orientul Mijlociu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Kristalina Georgieva, Directorul general al FMI, a descris agravarea conflictului dintre Israel și Hamas ca fiind încă un element de incertitudine într-o lume deja tensionată din punct de vedere economic

Aceasta a fost declarația făcută de directorul general Kristalina Georgieva în cadrul unui panel la conferința Future Investment Initiative Institute din Riad.

Georgieva a subliniat că consecințele economice ale războiului, aflat acum în a treia săptămână, vor fi deosebit de grave pentru părțile implicate și vor avea un impact semnificativ asupra regiunii. Acestea vor include efecte adverse asupra comerțului și turismului.

Perspectivele economice pentru zona centrală a conflictului sunt extrem de îngrijorătoare. Vor exista repercusiuni negative asupra vecinilor: în domeniul comerțului, al turismului și în ceea ce privește costurile asigurării„, a afirmat ea.

Georgieva a observat că unele țări, inclusiv Egipt, Liban și Iordania, au început deja să resimtă consecințele conflictului.

Echilibrul incertitudinii afectează fluxurile de turiști în mod semnificativ. Investitorii se vor abține să investească în acea zonă„, a mai spus ea.

Deși nu a adus în discuție implicațiile economice ale conflictului pentru economia globală în ansamblu, a remarcat că perspectivele erau deja de stagnare.

Evaluarea făcută de Georgieva cu privire la agravarea sentimentului de neliniște  la nivel global, din cauza conflictului, a fost susținută și de alte figuri de marcă din mediul de afaceri de înaltă rang, prezenți la conferința FII.

Declarația Directorului general al FMI a fost făcută în cadrul reuniunii cunoscute și sub numele „Davos în deșert”

Directorul general al FMI avertizează asupra consecințelor economice ale conflictului din Orientul Mijlociu - News Moldova

Evenimentul cunoscut sub numele de „Davos în deșert” se concentrează în mod obișnuit pe perspectivele economice și de investiții din regiunea Orientului Mijlociu. În acest an, evenimentul a fost marcat de ofensiva în curs a Israelului împotriva Fâșiei Gaza, în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie comise de grupul militant palestinian Hamas împotriva Israelului.

Aceste ostilități au avut loc în timp ce Israel încerca să normalizeze legăturile diplomatice cu vecinii săi, inclusiv cu Arabia Saudită.

Kristalina Georgieva, șefa FMI, a afirmat că prima prioritate a organizației este să pună capăt tragicelor pierderi de vieți umane cauzate de această ofensivă și a solicitat o soluționare a conflictului cât mai curând posibil.

Cu cât găsim o rezolvare mai rapid, cu atât este mai bine„, a subliniat ea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top