fbpx
Connect with us

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, neagă categoric implicarea Rusiei în distrugerea Hidrocentralei Kahovka! „Aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene!”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, neagă categoric implicarea Rusiei în distrugerea Hidrocentralei Kahovka! „Aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene!” - News Moldova

International

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, neagă categoric implicarea Rusiei în distrugerea Hidrocentralei Kahovka! „Aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Kremlinul respinge ferm orice implicare a Rusiei în distrugerea Hidrocentralei Kahovka și afirmă că acest incident este rezultatul unui sabotaj planificat de la Kiev.

„Respingem cu fermitate (acuzațiile) lor. Declarăm în mod oficial că aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene, care a fost planificat și efectuat la ordinele primite de la Kiev, de la regimul de la Kiev”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, legat de acuzațiile făcute de partea ucraineană cu privire la implicarea Rusiei în explozia de la Hidrocentrala Kahovka.

Potrivit lui Peskov, „regimul de la Kiev ar trebui să poarte întreaga responsabilitate pentru toate consecințele”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că una dintre motivele subminării barajului Hidrocentralei Kahovka a fost încercarea de a întrerupe aprovizionarea cu apă către peninsula Crimeea.

În timpul nopții de marți, au fost distruse supapele și alte structuri de suprafață ale Hidrocentralei Kahovka. Acest incident a cauzat o eliberare necontrolată a apei din rezervorul Kahovka către cursul inferior al fluviului Dnipro. Nivelul apei în localitățile de pe coastă a crescut, iar oamenii din casele inundate au fost evacuați.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top