fbpx
Connect with us

Economia Germaniei a intrat în recesiune! Care sunt cauzele care au dus la contractarea economiei? – MOLDOVA INVEST

economia-germaniei-a-intrat-in-recesiune!-care-sunt-cauzele-care-au-dus-la-contractarea-economiei?-–-moldova-invest

International

Economia Germaniei a intrat în recesiune! Care sunt cauzele care au dus la contractarea economiei? – MOLDOVA INVEST


Motorul economiei europene, economia Germaniei, a înregistrat o ușoară contractare în primul trimestru al anului 2023, în comparație cu ultimele trei luni, conform datelor publicate joi de biroul de statistică.

În primul trimestru, produsul intern brut al Germaniei a scăzut cu 0,3%. Scăderea s-a datorat inflației, dar și variațiilor sezoniere ale prețurilor. Este pentru a doua oară consecutiv când economia se contractă în ultima perioadă, după ce a înregistrat un declin de 0,5% în cel de-al patrulea trimestru din 2022, conform Reuters.

News Moldova îți recomandă și ...   Alegerile din Bulgaria, mai strânse ca niciodată! Ce spun sondajele? - MOLDOVA INVEST

Analiștii consideră că, atunci când au loc două trimestre de contracție succesive ale economiei, aceasta intră în recesiune.

Recesiune în pandemie

Este pentru prima dată când Germania intră în recesiune, după pandemia de coronavirus, atunci când PIB-ul Germaniei s-a contractat în primul şi al doilea trimestru din 2020.

Ministrul de Finanțe,Christian Lindner a declarat joi că datele despre PIB-ul german au arătat „semnale surprinzător de negative”. Oficialul a mai adăugat că: „Comparând Germania cu alte economii foarte dezvoltate, economia pierde potențialul de creștere.”

News Moldova îți recomandă și ...   Rusia nu stă cu mâinile în sân, după aderarea Finlandei la NATO! Mobilizare în masă a forțelor aeriene! - MOLDOVA INVEST

Sub greutatea inflației imense, consumatorul german a căzut în genunchi, trăgând cu el întreaga economie”, a declarat și Andreas Scheue


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top