fbpx
Connect with us

Economia SUA, mai puternică decât economia europeană după recesiunea post-pandemică. Care este secretul succesului?

economia-sua,-mai-puternica-decat-economia-europeana-dupa-recesiunea-post-pandemica.-care-este-secretul-succesului?

International

Economia SUA, mai puternică decât economia europeană după recesiunea post-pandemică. Care este secretul succesului?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


wall street us markets large - Moldova Invest

În timp ce țările din întreaga lume au luptat să se redreseze după recesiunea economică provocată de pandemie, una a ieșit în mod deosebit de puternică din perioada critică. Cu o economie în creștere rapidă, o piață a muncii solidă și inflație în scădere, Statele Unite au depășit țările partenere din Europa și alte zone, scrie într-un articol pentru BBC NEWSde Erin Delmore, New York business correspondent

PIB-ul SUA acestea a înregistrat o creștere de 3,3% în al patrulea trimestru al anului 2023, depășind cu mult așteptările economiștilor de 2%. Pentru întregul an 2023, Statele Unite au înregistrat o creștere cu 2,5% a PIB-ului, depășind toate celelalte economii avansate și fiind pe drumul cel bun să facă același lucru și în 2024.

Statele Unite stau mult mai bine decât alte țări,” a declarat Ryan Sweet, economist-șef al SUA la Oxford Economics.Se pare că motorul economiei SUA continuă să funcționeze bine, în timp ce în alte țări aceasta dă semne de slăbiciune.

Experții afirmă că există mai multe motive pentru care SUA depășește alte națiuni.

  1. Investiții masive în economie. Atunci când pandemia de COVID-19 a redus la minimum munca și viața socială, țările au trebuit să găsească modalități de a susține cetățenii blocați acasă – inclusiv mulți care și-au pierdut locurile de muncă sau nu au putut să lucreze.

În martie 2020, Congresul a adoptat în grabă un proiect de lege de stimulare economică de 2,2 trilioane de dolari care a trimis bani în buzunarele muncitorilor, familiilor și afacerilor americane. Au urmat alte două pachete legislative pentru a menține afacerile mici la suprafață și forțele de muncă angajate.

Acesta a fost cel mai mare influx de bani federal în economia SUA din istorie. Aproximativ 5 trilioane de dolari au ajuns la toată lumea, de la pers


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top