fbpx
Connect with us

Expert în război informațional din PENTAGON: ”Dacă reacția ta, când vezi ceva, este emoțională, atunci ești manipulat” – MOLDOVA INVEST

expert-in-razboi-informational-din-pentagon:-”daca-reactia-ta,-cand-vezi-ceva,-este-emotionala,-atunci-esti-manipulat”-–-moldova-invest

International

Expert în război informațional din PENTAGON: ”Dacă reacția ta, când vezi ceva, este emoțională, atunci ești manipulat” – MOLDOVA INVEST


800px Maj Gen Kevin B. Kennedy Jr - Moldova Invest

Conform generalului-locotenent Kevin B. Kennedy Jr., responsabil pentru războiul informațional al Forțelor Aeriene ale SUA, dacă prima ta reacție la vedrea unui lucru este una emoțională, există șanse să fii manipulat. Această afirmație, recent făcută, vizează problemele actuale de manipulare informațională cu care se confruntă societatea occidentală

Într-un efort de a răspunde rapid și eficient asaltului de informații false sau tendențioase, Departamentul american al Apărării (DoD) a introdus recent Strategia pentru Operațiuni în Mediul Informațional (Strategy for Operations in the Information Environment – SOIE).

DoD își propune să creeze un proces agil de desfășurare a echipelor specializate în operațiuni informative, inclusiv o rezervă de forțe, și să pregătească personalul competent pentru această misiune, care va include atât experți militari, cât și civili, conform orientărilor stabilite în SOIE. Această inițiativă necesită îmbunătățiri în procesul de recrutare, în formarea specialiștilor și în dezvoltarea continuă a carierei acestora.

Documentul, adoptat de Congres, a fost făcut public la data de 17 noiembrie, după un proces intern de analiză.

Mediul Informațional, în care această nouă categorie de specialiști va activa, este definit ca un “ansamblu de factori (sociali, culturali, lingvistici, psihologici, tehnici și fizici), care influențează modul în care oamenii și sistemele automate acționează și care sunt afectate de informații. Acest mediu operează la nivel individual, organizațional și al sistemelor care colectează, procesează, difuzează sau utilizează informațiile.

Acești specialiști vor reprezenta forțele implicate în războiul informațional, conform definirii oferite de publicația americană Defense News: “un amestec persuasiv de sensibilizare publică, capacități electronice ofensive și defensive, precum și operații cibernetice care combină conștientizarea și manipularea datelor pentru a obține un avantaj înainte, în timpul și după evenimentele majore.”

230216 Z CO660 1045 scaled - Moldova Invest

U.S. Air Force Staff Sgt. David Zahm (right) and Master Sgt. Shaundra Andress (left) communicate about an upcoming project for the base comm office. (Air National Guard photo by: Tech Sgt. Nicholas Perez)

Conform acestei strategii, capacitatea noastră de a obține și susține avantajele informaționale în momentele și locurile pe care le selectăm este crucială pentru operațiile de succes în sfera informațională”, a subliniat secretarul Apărării Lloyd Austin în introducerea documentului. “Nu există loc pentru erori: competitorii și inamicii Americii acționează rapid în mediul informațional, încercând să compenseze avantajele noastre strategice pe termen lung pe care le avem în alte domenii.

Tehnologiile emergente au un rol fundamental atât în desfășurarea campaniilor de influență, cât și în cont


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top