Connect with us

FINLANDA și SUEDIA vor depune CEREREA de ADERARE la NATO

International

FINLANDA și SUEDIA vor depune CEREREA de ADERARE la NATO

Astăzi, 18.05.2022, Finlanda şi Suedia vor depune cererea de aderare la NATO

Se pare că demersul ar putea să fie blocat de Turcia, dacă nu se ajunge la înțelegere.

Președintele turc, Recep Erdogan, și-a reiterat în termeni duri opoziția față de extinderea Aliantei și e nevoie de unanimitate pentru ca cele două țări nordice să devină membre.

Comisia Europeană nu reușește sa obțină acordul tuturor statelor membre astfel încât importurile de petrol din Rusia să fie interzise până la sfârşitul acestui an. Nici pentru eliminarea celei mai mari bănci a Rusiei din reţeaua internaţională de plăţi – SWIFT.

Momentan se pare că există câteva opinii diferite. Trebuie să continuăm discuțiile. Oamenii noștri sunt gata să vorbească cu oficialii turci și am solicitat o discuție telefonică cu Erdogan și, așa cum am spus, în cele din urmă sunt optimist”, a declarat Sauli Niinisto, președintele Finlandei.

„Purtăm discuții intensive cu Turcia, căreia îi luăm în serios argumentele și obiecțiile. Sunt ferm convinsă că Turcia se va lăsa înduplecată”, a declarat Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării.

Schimbările de pe piața petrolului au un caracter tectonic, iar a face afaceri ca până acum, după modelul vechi, pare puțin probabil( …).Europenii recunosc deschis că nu pot renunța complet la resursele energetice rusești și este evident că anumite țări din UE, unde ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea renunța la energia noastră o perioadă lungă de timp”, a declarat Vladimir Putin. 

„Din păcate, nu a fost posibil un acord pentru aplicarea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni. Ambasadorii țărilor UE vor continua negocierile. Legate de motivele pentru care unele state membre nu susțin instituirea unui embargo asupra petrolului rusesc, dar nici alte elemente ale pachetului de sancțiuni”, a declarat Josep Borrell, șeful diplomației europene.

„Este limpede cine ține sancțiunile pe loc, astfel încât, zi după zi, Rusia să câștige bani pe care îi cheltuiește în război” a declarat Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

„Liderii continentului sunt convinși că sancțiunile vor pune Rusia în genunchi. Asta o fi posibil pe hârtie. Eu nu-mi amintesc nicio situație în care o asemenea blocadă să dea rezultate. În interesul unității europene, Ungaria nu va bloca sancțiunile atât timp cât acestea nu compromit securitatea energetică a Ungariei”,  a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top