fbpx
Connect with us

Gigantul de transport maritim Maersk a prezentat primul vas din lume propulsat cu metanol verde

gigantul-de-transport-maritim-maersk-a-prezentat-primul-vas-din-lume-propulsat-cu-metanol-verde

International

Gigantul de transport maritim Maersk a prezentat primul vas din lume propulsat cu metanol verde


95090407 3172842039425367 7765657301913960448 o 1067x600 1 - Moldova Invest

Grupul de transport maritim Maersk a prezentat, joi, primul său vas portcontainer propulsat de metanol verde, marcând un moment semnificativ pentru una dintre cele mai poluante industrii din lume

Nava nouă de containere, comandată în 2021, este echipată cu două motoare: unul care funcționează pe bază de combustibili tradiționali și altul alimentat cu metanol verde – o alternativă care folosește biomasa sau carbonul captat și hidrogenul provenit din surse regenerabile de energie. Practic vorbind, noul vas emite cu 100 de tone mai puțin de dioxid de carbon pe zi comparativ cu navele cu motorină.

News Moldova îți recomandă și ...   O influenceriţă le cere bărbaţilor extrasul de cont înainte de prima întâlnire: „Vreau să mă întâlnesc cu un tip bogat. Cred că am tot dreptul!"

“Este cu adevărat o zi simbolică pentru tranziția noastră energetică, devenind cu adevărat o realitate, ceva concret pe care îl putem demonstra, nu doar angajamente și muncă asiduă, ci de fapt ceva ce toată lumea poate vedea”, a declarat CEO-ul Maersk, Vincent Clerc, pentru CNBC.

Acesta este “primul pas pentru noi. Dar este și primul pas pentru întreaga industrie. Nava a fost comandată abia în 2021 și este într-adevăr o pionieră în domeniu. Astăzi, doar câțiva ani mai târziu, avem 125 de nave comandate de diferite companii pentru a funcționa cu aceeași tehnologie și aceeași tranziție energetică. Prin urmare, acest vas stabilește tendința pentru întreaga industrie”, a subliniat Clerc.

News Moldova îți recomandă și ...   Arabia Saudită va investi 800 de miliarde de dolari în dezvoltarea durabilă turismului

Firme precum Evergreen și altele au comandat nave similare, însă acestea au obiective de neutralitate carbonică mai puțin ambițioase decât Maersk.

Transportul maritim reprezintă aproximativ 3% di


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top