fbpx
Connect with us

Grănicerii din regiunea Cernăuți au reținut 30 de ucraineni care au încercat să iasă ilegal din țară

333274622 151441434434350 6376383237612598356 ngf 960x640 1 - News Moldova

International

Grănicerii din regiunea Cernăuți au reținut 30 de ucraineni care au încercat să iasă ilegal din țară


Angajații Detașamentului de Grăniceri Cernăuți al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au reținut, luni, patru organizatori și 16 bărbați cu vârsta de recrutare, care au intenționat să treacă ilegal frontiera de stat cu România și Republica Moldova, iar alți nouă bărbați au fost reținuți în week-end, informează presa de limba română din regiunea Cernăuți

Potrivit sursei citate, șase persoane au fost reținute în zona de responsabilitate a pichetului de grăniceri „Krasnoilsk” (Crasna)

„Fără să țină cont de propriile vieți, „turiștii nenorociți” s-au aventurat în România prin zonele greu accesibile și acoperite de zăpadă de la frontiera Carpaților ucraineni”, se spune într-un comunicat al Direcției Regionale Vest al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

În urma operațiunilor de căutare, grănicerii au reținut încă patru persoane care organizaseră transportul ilegal al bărbaților și un vehicul. De menționat este că unul dintre suspecți este minor.

Ceilalți zece bărbați cu vârsta de recrutare au fost reținuți de grănicerii pichetelor „Seleatin” și „Kelmenți”, fiind locuitori din regiunile Dnipropetrovsk, Cernăuți și Ivano-Frankivsk.

De menționat este că în zilele de sâmbătă și duminică, 25 şi 26 februarie încă nouă bărbaţi de vârsta recrutării au fost reţinuţi în momentul când încercau să treacă ilegal  frontiera în regiunea Cernăuţi.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top