fbpx
Connect with us

Italianul care s-a dat drept medic estetician, operând zeci de femei în România, nu va fi extrădat!

Italianul care s-a dat drept medic estetician, operând zeci de femei în România, nu va fi extrădat! - News Moldova

International

Italianul care s-a dat drept medic estetician, operând zeci de femei în România, nu va fi extrădat!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Curtea de Apel din Veneția a respins cererea de extrădare a falsului estetician, condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru operații ilegale asupra mai multor femei în România, conform informațiilor furnizate vineri de Digi24. Astfel, individul va executa pedeapsa în Italia

La data de 15 martie 2023, Judecătoria Sectorului 1 București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele falsului chirurg care a utilizat o identitate fictivă.

Condamnarea sa a fost pronunțată în urma acuzațiilor de înșelăciune și infracțiuni legate de falsificare, în timp ce faptele legate de exercitarea ilegală a profesiei de medic au fost considerate prescrise.

Fiind dat în urmărire internațională, individul a fost capturat și arestat în Italia, grație colaborării dintre Poliția Română și autoritățile din peninsula italiană.

În România, italianul a lucrat ca medic în chirurgie plastică în cadrul a cinci unități medicale, însă nu deținea dreptul legal pentru aceasta. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București îi atribuise un cod de parafă.

Sub o identitate falsă, el a indus în eroare privind calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică și medic cu drept de practică pe teritoriul României.

Sub numele „Politi,” individul a primit sume de bani de la paciente în valoare de aproximativ 13.880 de lei și 10.150 de euro în cursul anului 2018.

Procurorii susțin că italianul a indus în eroare și alți medici, convingând funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București să întreprindă acțiuni necesare pentru obținerea dreptului de a practica medicina, furnizând documente false referitoare la calificările sale ca medic chirurg plastician-estetician.

Pe lângă aceasta, individul a influențat funcționari din Ministerul Educației să elibereze un atestat pe baza căruia diploma sa de absolvire de la Facultatea de Medicină – Universitatea din Priștina să fie recunoscută ca diplomă de licență în domeniul sănătății în România. Totuși, diploma sa era falsă, deoarece nu urmase cursurile necesare în domeniul medical.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top