fbpx
Connect with us

Kamala Harris, vizite în mai multe țări din Africa! SUA consideră continentul drept „viitorul lumii”!

kamala harris - News Moldova

International

Kamala Harris, vizite în mai multe țări din Africa! SUA consideră continentul drept „viitorul lumii”!


Kamala Harris va face vizite în mai multe țări din Africa, continentul care ar putea fi „viitorul lumii”! Pe lista vicepreședintei SUA se află Ghana, Tanzania și Zambia.

În mandatul lui Donald Trump, Africa a fost ignorată și considerată mai degrabă o regiune cu probleme de care SUA nu a vrut să se atingă, dar Kamala Harris este hotărâtă să schimbe asta. Ea este convinsă că „inovația și ideile africane vor modela viitorul lumii”, potrivit AFP.

Dar de ce este atât de important acest turneu? Surse importante afirmă că SUA încearcă să limiteze prezența tot mai mare a Beijingului și Moscovei pe acest continent bogat în resurse. Prin această vizită, Washington dorește să transmită un mesaj pozitiv din partea SUA. „Vrem (să eliminăm) ideile preconcepute şi deseori depăşite despre ceea ce înseamnă să trăieşti, să lucrezi şi să investeşti în Africa” a declarat un înalt oficial american, care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Același oficial a declarat că „Nu e niciun (mister) că suntem angajaţi într-o competiţie cu China, foarte clar, pentru a concura China pe termen lung”.

Această călătorie are conotații familiare pentru Kamala Harris, prima femeie și prima persoană de culoare care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA. Ea a avut ocazia să viziteze Zambia în copilărie, când bunicul ei matern, originar din India, lucra acolo. Harris va face o oprire în Tanzania miercuri și va continua cu o altă vizită în Zambia vineri.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top