fbpx
Connect with us

Kievul, acuzat că a plănuit o tentativă de asasinare a liderului separatiștilor pro-ruși din Transnistria

- News Moldova

International

Kievul, acuzat că a plănuit o tentativă de asasinare a liderului separatiștilor pro-ruși din Transnistria


Autoritățile transnistrene susțin că au reușit să împiedice o tentativă de asasinare a președintelui nerecunoscut al regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, organizată de serviciul ucrainean de informații SBU

Autoritățile din Transnistria susțin că au împiedicat o tentativă de asasinare a președintelui nerecunoscut al regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, care ar fi fost organizată de serviciul ucrainean de informații SBU. Participanții la așa-zisa tentativă de asasinat au fost reținuți de serviciul de securitate, a anunțat Tiraspolul.

Deocamdată, nu se știe cu exactitate dacă autoritățile separatiste au prezentat dovezi care susţin respectivele acuzaţiil, notează Reuters.

„Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti și Agerpres.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, susține agenţia de presă rusă. Este cea mai recentă provocare a Rusiei în Transnistria.

La începutul acestei luni, ministerul rus de externe a acuzat Ucraina că pregăteşte „provocări” care implică şi substanțe radioactive lângă Transnistria, informaţii pe care guvernul de la Chişinău le-a catalogat drept „falsuri şi speculaţii”.

De asemenea, Ministerul apărării din Rusia a acuzat Ucraina, luna trecută, că plănuiește invadarea Transnistriei după o „operațiune sub steag fals”. E vorba de o nouă încercare a Rusiei și propagandei sale de a crea tensiuni și de a agita spiritele în regiune.

Anterior, președintele statului vecin, Maia Sandu, a adus Rusiei acuzații conform cărora încearcă să dea o lovitură de stat în Republica Moldova și să atragă Transnistria în război.

La începutul lunii februarie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertiza Republica Moldova că Rusia intenționează să dea o lovitură de stat la Chișinău și să înlocuiască guvernul ales democratic cu unul pro-rus.

Acesta a precizat că țara sa a interceptat planurile serviciilor secrete rusești de a distruge Republica Moldova. Tot luna trecută, Vladimir Putin a anulat un decret semnat în 7 mai 2012, care garanta respectarea suveranității, integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top