fbpx
Connect with us

Klaus Iohannis participă luni şi marţi la al treilea Summitului UE – CELAC de la Bruxelles!

presedintele-klaus-iohannis-cere-guvernului-sa-rezolve-mai-repede-problema-salarizarii-profesorilor

International

Klaus Iohannis participă luni şi marţi la al treilea Summitului UE – CELAC de la Bruxelles!


Președintele Klaus Iohannis va lua parte în perioada 17-18 iulie la cel de-al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE-CELAC), la Bruxelles.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 iulie 2023, la al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE-CELAC), care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. La reuniune vor participa șefii de state și de guverne din cele două regiuni”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, „Summitul are ca scop principal relansarea parteneriatului dintre UE-CELAC, în contextul evoluțiilor geopolitice internaționale complexe influențate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, iar „parteneriatul reînnoit se va axa în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziției verzi și a digitalizării, creșterea rezilienței lanțurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanței multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanțe și a valorilor democratice”.

De asemenea, sursa citată a mai arătat că șeful statui „va exprima sprijinul țării noastre pentru obiectivul major al Uniunii Europene de a relansa parteneriatul cu regiunea Americii Latine și Caraibilor, concretizat și prin organizarea acestui Summit, primul de acest fel în ultimii opt ani”.

„Președintele Klaus Iohannis va susține importanța cooperării UE-CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar și a noilor oportunități de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată. De asemenea, Președintele României va arăta că angajamentul activ al țării noastre pentru cooperarea mai strânsă dintre cele două zone a fost reconfirmat în toate întâlnirile pe care le-a avut cu omologii săi, cu prilejul vizitelor întreprinse în Brazilia, Chile și Argentina în luna aprilie a acestui an, în cadrul cărora a abordat prioritar pregătirile reuniunii la nivel înalt de la Bruxelles”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top