fbpx
Connect with us

Liderii extremei drepte din Europa s-au reunit ieri în Italia pentru a se pregăti de alegerile din UE

Liderii extremei drepte din Europa s-au reunit ieri în Italia pentru a se pregăti de alegerile din UE - News Moldova

International

Liderii extremei drepte din Europa s-au reunit ieri în Italia pentru a se pregăti de alegerile din UE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Matteo Salvini,  Viceprim-ministru al Italiei, a găzduit duminică, la Florența, Conferința

 „Locuri de muncă, Securitate, Bun Simț”

Liderii extremei drepte au venit din Bulgaria, Belgia, Austria, Republica Cehă și Olanda, unde extremei drepte au obținut cele mai multe locuri în alegerile parlamentare recente.

Astăzi prezentăm italienilor și tuturor europenilor o altă idee despre Europa: Europa drepturilor, în loc de Europa tăierilor,” a declarat Salvini.

Liderii extremei drepte din Europa s-au reunit ieri în Italia pentru a se pregăti de alegerile din UE - News Moldova

Marine Le Pen, fostul președinte al grupului Național Rally din Franța, a deschis conferința printr-un mesaj video, afirmând:

Noi suntem mișcări de rezistență democratică și patriotică în fața unei structuri dominante birocratice, în fața unei puteri arbitrare.

Liderul extremei drepte din Olanda, Geert Wilders, care conduce Partidul Libertății din Olanda, a dat și el un mesaj video, afirmând:

Trebuie să garantăm că deciziile care privesc națiunile noastre sunt luate de oameni care o cunosc și o iubesc cel mai bine.

Prim-ministrul Ungariei și-a exprimat, de asemenea, susținerea printr-un tweet.

Conferința a avut ca scop pregătirea membrilor aleși ai grupului Identitate și Democrație (ID) din Parlamentul European, care include Liga, Rassemblement National (RN) și partidul Alternative for Germany (AfD), pentru alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

Astăzi, în Florența, bărbați și femei cu bun simț și curaj s-au adunat pentru a înfrunta un dușman care este primul dușman al Europei, tehnocrații francmasoni care doresc să distrugă identitatea continentului nostru,” a spus Salvini de la tribună.

Întâlnirea a avut și o dimensiune politică internă pentru Liga, deoarece s-a confruntat cu partidul extremei drepte Fratelli d’Italia al prim-ministrului Giorgia Meloni, un aliat, dar mai presus de toate un mare rival al lui Salvini, care, pe de altă parte, face parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni împreună cu Vox din Spania și partidul polonez Lege și Justiție (PiS).

Reprezentanți din delegațiile a aproximativ douăzeci de țări europene au urcat la tribună timp de două ore pentru a-și promova politicile.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top