fbpx
Connect with us

Mircea Geoană: „Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră!

mircea geoana 1 - News Moldova

International

Mircea Geoană: „Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră!


Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO,  a condamnat decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră și consideră că, în prezent, rutele alternative nu sunt doar o opțiune, ci o necesitate.

„Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor aliatului nostru, Turcia, și ale Organizației Națiunilor Unite”, a scris pe Facebook Mircea Geoană.

News Moldova îți recomandă și ...   China a oprit exportul a două minerale esențiale pentru cei mai mari producători de cipuri ai lumii 

Mircea Geoană este de părere că războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să aibă impact asupra a milioane de oameni vulnerabili din întreaga lume.

„Mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că putem naviga cu încredere prin vremuri de profundă incertitudine, pentru noi, dar și pentru întreaga lume. Nu trebuie să lăsăm dependențele unilaterale să definească destinul nostru, iar astăzi, rutele alternative nu sunt doar o opțiune, ci o necesitate”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

News Moldova îți recomandă și ...   Marșul trupelor Wagner spre Moscova a crescut cotaţia grâului la nivel mondial și a scumpit gazele! - MOLDOVA INVEST

„Rusia și-a suspendat luni participarea la acordul de export de cereale din Marea Neagră”, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Reuters.

Acordul fusese mediat de ONU și Turcia în iulie anul trecut, și a avut ca scop atenuarea crizei alimentare globale prin permiterea exportului în siguranță a cerealelor ucrainene blocate în porturile din Ucraina.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top