fbpx
Connect with us

Neuralink, start-up-ul pentru implanturi cerebrale fondat de Elon Musk, se pregătește să înceapă testele pe oameni

neuralink,-start-up-ul-pentru-implanturi-cerebrale-fondat-de-elon-musk,-se-pregateste-sa-inceapa-testele-pe-oameni

International

Neuralink, start-up-ul pentru implanturi cerebrale fondat de Elon Musk, se pregătește să înceapă testele pe oameni


elon musk neuralink brain chip - Moldova Invest

Neuralink, start-up-ul controversat din biotehnologie al lui Elon Musk, a deschis marți recrutarea pentru primul său studiu clinic pe oameni, conform unui anunț al companiei

După ce a primit aprobarea unei comisii de revizuire independentă, Neuralink va începe să ofere implanturi cerebrale pacienților cu paralizie în cadrul studiului PRIME, a precizat compania.

PRIME, acronimul de la Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface, este realizat pentru a evalua atât siguranța, cât și funcționalitatea implantului.

News Moldova îți recomandă și ...   41 de cetățeni români și membri ai familiilor lor au părăsit regiunea Gaza și se află în curs de deplasare către Cairo

Pacienții din studiu vor avea un cip plasat chirurgical în partea creierului care controlează intenția de a se mișca. Cipul, instalat de un robot, va înregistra și va transmite semnale cerebrale către o aplicație, având ca obiectiv inițial “de a oferi oamenilor capacitatea de a controla un cursor sau o tastatură de calculator doar cu ajutorul gândurilor lor”, a scris compania.

Cei cu tetraplegie cauzată de leziuni la nivelul măduvei spinării cervicale sau scleroză laterală amiotrofică (ALS) pot fi eligibili pentru studiul care va dura șase ani – 18 luni de vizite acasă și la clinică, urmate de vizite de urmărire pe parcursul a cinci ani. Persoanele interesate se pot înscrie în registrul pacienților pe site-ul Neuralink.

News Moldova îți recomandă și ...   Industria chimică și farmaceutică din Germania într-un moment de cumpănă

Elon Musk lucrează de cinci ani la obiectivul Neuralink de a utiliza implanturi pentru a conecta creierul uman la un computer, însă până acum compania a testat doar pe animale.

Compania a fost,


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top