fbpx
Connect with us

„O foamete catastrofală este iminentă”, avertizează ONU în urma CONFLICTULUI cu UCRAINA

International

„O foamete catastrofală este iminentă”, avertizează ONU în urma CONFLICTULUI cu UCRAINA


Directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, Patrick Beasley, susține faptul că „50 de milioane de oameni din 45 de țări sunt la doar un pas de foamete”

Patrick Beasley, solicită ridicarea urgentă a blocadei impuse de Rusia asupra a 25 de milioane de tone de cereale ucrainene, care nu pot fi exportate prin porturile de la Marea Neagră, estimând că dacă nu vor fi găsite soluții, actuala criză privind accesul la alimente se va transforma probabil într-una și mai periculoasă în următorul an.

News Moldova îți recomandă și ...   Finanțare europeană pentru proiecte regenerabile transfrontaliere

Înainte de criza provocată de coronavirus, 130 de milioane de oameni erau într-o situație de „insecuritate alimentară acută”, potrivit datelor ONU, iar după criza COVID numărul acestora a ajuns la 276 de milioane.

FOAMETE - News Moldova

„Piețele alimentare globale au fost cufundate în tulburări, cu prețuri în creștere, interdicții de export și penurie de produse alimentare de bază răspândindu-se departe de granițele Ucrainei”, a declarat Patrick Beasley. 

Se pare că amenințările la adresa securității alimentare globale au luat amploare și din cauza schimbărilor de pe piețele mondiale de combustibil și îngrășăminte.

News Moldova îți recomandă și ...   Moștenirea lui Henry Kissinger, o figură importantă a ”establishmentului” de la Washington care a militat mereu pentru pace

„Fără acțiuni urgente, producția de alimente și recoltele vor fi reduse. Acest lucru ridică posibilitatea înspăimântătoare ca, pe lângă criza actuală a prețurilor la alimente, lumea să se confrunte și cu o criză reală a disponibilității alimentelor în următoarele 12 până la 24 de luni – și, odată cu aceasta, cu spectrul foametei multiple”, afirmă Patrick Beasley.

TONY BLAIR - News Moldova

Fostul premier britanic, Tony Blair, estimează că actuala criză alimentară care afectează țările sărace din Africa, Orientul Mijlociu și Asia „este absolut probabil să provoace tulburări serioase în același mod ca înainte de Primăvara Arabă”.

News Moldova îți recomandă și ...   Războiul Israel-Hamas, motiv de disensiuni între francizele McDonald’s din Orientul Mijlociu


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top