fbpx
Connect with us

Premierul Spaniei și-a exprimat dorința de a acorda cetățenia celor 622.000 de rezidenți români, în următoarele 6 luni

International

Premierul Spaniei și-a exprimat dorința de a acorda cetățenia celor 622.000 de rezidenți români, în următoarele 6 luni

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că dorește să naturalizeze a doua cea mai mare comunitate din țară, după cea marocană. Așadar, românii cu rezidență în Spania ar putea deveni, în scurt timp, cetățeni spanioli

Președintele Guvernului Spaniol intenționează să creeze un grup de lucru pentru naturalizarea românilor, potrivit publicației OK Diario.

Deși în Spania trăiesc peste 1,1 milioane de români, nu toți au acte care să le permită solicitarea cetățeniei. Măsura pe care o va adopta Sanchez va viza nu mai puțin de 622.000 de români cu acte de rezidență și, potrivit prim-ministrului spaniol, ar trebui pusă în practică în următoarele 6 luni.

News Moldova îți recomandă și ...   Nicolae CIUCĂ: "Ceea ce s-a întâmplat în Polonia se poate întâmpla și la noi"

În cadrul întâlnirii avute cu premierul României, Nicolae Ciucă, Sanchez a mai declarat că, în Spania, „comunitatea românească este foarte iubită și respectată”.

Președintele Guvernului spaniol a mai precizat că ambele administrații, spaniolă și română, vor începe imediat să lucreze astfel încât acei cetățeni de origine română care locuiesc în Spania să poată obține „dublă cetățenie”.

Acesta este unul dintre acordurile la care s-a ajuns miercuri, în cadrul primului summit hispano-român, cu prilejul căruia Pedro Sanchez a subliniat contribuția românilor care locuiesc în Spania la prosperitatea acestui stat.

News Moldova îți recomandă și ...   Uniunea Polonezilor Din România, prezentă la Târgul Internațional de Turism ,,Tour&Travel Warszaw” din Varșovia

După întâlnirea de miercuri de la Castellón, premierul Nicolae Ciucă a spus că intenționează să convoce o nouă ședință anul viitor, „la București sau în orice alt oraș din România”, pentru a fi definitivat cadrul legal ce ar permite acordarea cetățeniei spaniole cetățenilor români care trăiesc în peninsulă și care o doresc.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top