fbpx
Connect with us

Președintele Bulgariei a anunțat momentul în care țara sa va adera la spațiul Schengen!

presedintele bulgariei austriei ue - News Moldova

International

Președintele Bulgariei a anunțat momentul în care țara sa va adera la spațiul Schengen!


Vești bune pentru Bulgaria! Președintele Rumen Radev a anunțat că țara sa va adera la spațiul Schengen în luna octombrie, după ce a îndeplinit Planul teritorial pentru o tranziție justă.

În schimb, în România, lucrurile par să stea pe loc, nu s-a mai făcut nicio declarație legată de data când se va încerca din nou aderarea la Schengen.

„În octombrie, dacă respectăm legislaţia, ţara noastră se poate alătura Schengen”, a declarat Președintele Radev. Acesta a dezvăluit că poartă discuții cu premierul olandez, Mark Rutte, dar și cu cancelarul austriac Karl Nehammer, Comisia Europeană și Consiliul European, astfel încât Bulgaria să devină parte din spațiul Schengen cât mai curând posibil.

În ceea ce privește decizia Macedoniei de Nord de a radia Clubul bulgar „Ivan Mihailov” din Bitola din Registrul Central, șeful statului a comentat că aceasta este o expresie a neputinței și panicii.
„Macedonia de Nord trebuie să recunoască în sfârşit că există bulgari macedoneni şi o prezenţă bulgară în Macedonia de Nord nu de acum, ci de secole – de 1.300 de ani. Iar radierea numelor cluburilor bulgare nu va şterge determinarea Bulgariei şi a partenerilor noştri europeni. Republica Macedonia de Nord trebuie să includă bulgarii în Constituţia sa”, a susţinut preşedintele Radev.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top