fbpx
Connect with us

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic de solidaritate către Ucraina cu ocazia Zilei Independenței

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic de solidaritate către Ucraina cu ocazia Zilei Independenței - News Moldova

International

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic de solidaritate către Ucraina cu ocazia Zilei Independenței

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis o scrisoare emoționantă omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

În acest mesaj, Iohannis și-a exprimat solidaritatea și sprijinul neclintit al României în fața agresiunii ruse și a subliniat angajamentul de a sta alături de Ucraina până la victoria totală împotriva acestui atac nejustificat.

Scrisoarea transmisă de președintele Iohannis a evidențiat profundele legături dintre cele două țări și a transmis felicitări sincere poporului ucrainean, din partea sa personală și a întregului popor român. În același timp, Iohannis a adăugat că dârzenia și curajul arătate de poporul ucrainean în apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale în fața agresiunii ruse sunt demne de admirat.

Președintele a subliniat faptul că România va continua să ofere sprijin ferm, constant și multidimensional pentru Ucraina. Cu un ton hotărât, Iohannis a menționat că România va rămâne alături de Ucraina până când aceasta va reuși să învingă agresiunea rusă și să își elibereze întregul teritoriu, conform frontierelor internațional recunoscute.

„Vom continua să fim alături de țara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internațional recunoscute, și mai departe în procesul de refacere și reconstrucție a țării”, a scris Iohannis.

În scrisoare, Iohannis a condamnat cu fermitate acțiunile Federației Ruse, catalogând războiul de agresiune drept o încălcare gravă și repetată a principiilor dreptului internațional. De asemenea, intensificarea atacurilor asupra infrastructurii civile ucrainene, care au dus la pierderi umane și distrugeri masive, a fost denunțată drept noi crime de război comise de agresor.

Președintele a reiterat și faptul că România a fost întotdeauna un susținător ferm al Ucrainei în cadrul diverselor formate regionale, europene și globale. În plus, el a apreciat aprofundarea relației dintre NATO și Ucraina, subliniind că aceasta reprezintă un succes al eforturilor comune. Iohannis a subliniat că România va continua să acționeze hotărât pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat încrederea că relațiile dintre România și Ucraina se vor dezvolta de o manieră continuă și cuprinzătoare, în spiritul principiilor și valorilor europene și euroatlantice comune și în beneficiul tuturor cetățenilor noștri, inclusiv al persoanelor aparținând minorității române din Ucraina”, a comunicat Administrația Prezidențială.

În încheiere, președintele a exprimat încrederea că relațiile strânse dintre România și Ucraina vor continua să se dezvolte în beneficiul ambelor popoare, în spiritul valorilor și principiilor europene și euroatlantice. Mesajul său puternic de solidaritate este un semnal clar că România nu va ezita să susțină Ucraina în aceste vremuri dificile.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top