fbpx
Connect with us

Primele declarații ale lui Xi Jinping și Vladimir Putin, în cadrul vizitei extraordinare de la Moscova!

International

Primele declarații ale lui Xi Jinping și Vladimir Putin, în cadrul vizitei extraordinare de la Moscova!


Știrea momentului vine direct din Moscova, unde Xi Jinping a ajuns pentru o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin. Președintele chinez a declarat încă de la coborârea din avion că este încrezător că această vizită va da un „nou impuls” relațiilor dintre cele două țări.

Această întâlnire este una deosebit de importantă, având în vedere tensiunile din ultima perioadă dintre China și Statele Unite ale Americii. Se așteaptă ca discuțiile dintre cei doi lideri să vizeze cooperarea economică și politică, precum și relațiile dintre cele două țări în contextul geopolitic actual.

News Moldova îți recomandă și ...   India profită de sancțiunile aplicate de Vest Rusiei! Importurile de petrol din țara condusă de Putin au crescut de 22 de ori! - MOLDOVA INVEST

Chiar dacă nu a fost întâmpinat de Putin la aeroport, ci de Dmitri Cernîșenko, vicepremierul rus pentru turism, sport, cultură și comunicații, Xi Jinping a mers direct la Kremlin pentru o primă întâlnire informală cu liderul rus.

„Sunt încrezător că această vizită va fi fructuoasă și va da un nou impuls dezvoltării sănătoase și stabile a relațiilor sino-ruse”, a declarat liderul chinez pe aeroport, citat de agențiile de presă ruse, Xi calificând China și Rusia drept „buni vecini” și „parteneri de încredere”.

News Moldova îți recomandă și ...   Premierul Bosniei, Fadil Novalic, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie! - MOLDOVA INVEST

Ce a discutat Xi Jinping cu Putin?

Potrivit acestuia, Beijingul este „pregătit să stea ferm alături de Rusia” în favoarea „multilateralismului adevărat” și a „multipolarității în lume”.

La amiază a avut loc o discuție cu ușile închise. Nu au fost dezvăluite încă detalii despre discuțiile dintre cei doi lideri, însă Xi l-a numit deja pe Putin un „drag prieten”, salutând astfel intensificarea cooperării dintre Beijing și Moscova.

În discuțiile de la Kremlin, Putin i-a spus lui Xi că a salutat propunerea Beijingului de a pune capăt „crizei acute” din Ucraina și că a privit „cu respect” planul propus de China, conform The Guardian. „Știți că suntem întotdeauna pregătiți pentru negocieri și vom discuta toate aceste întrebări, inclusiv sugestiile dumneavoastră”.

News Moldova îți recomandă și ...   Cushman & Wakefield Echinox: Piața tranzacțiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est a revenit pe creștere în 2022, evoluție susținută în principal de România și Slovacia

Putin i-a mai spus președintelui chinez că Rusia a fost „puțin invidioasă” pe dezvoltarea rapidă a Chinei din ultimele decenii.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top