fbpx
Connect with us

Reglementarea Inteligenței Artificiale la nivel european. Acordul la care au ajuns Germania, Franța și Italia

comisia europeana e1611858218641 - News Moldova

International

Reglementarea Inteligenței Artificiale la nivel european. Acordul la care au ajuns Germania, Franța și Italia


Germania, Franța și Italia au ajuns la un acord referitor la modalitatea de reglementare a inteligenței artificiale, care se așteaptă să accelereze negocierile la nivel european

Cele trei guverne susțin angajamentele voluntare obligatorii atât pentru marii furnizori, cât și pentru cei mici de inteligență artificială din Uniunea Europeană.

Actualmente, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE se află în proces de negociere a modului în care ar trebui să se poziționeze blocul comunitar în acest domeniu emergent.

News Moldova îți recomandă și ...   De ce poartă Olaf Scholz un petic pe ochi?

Parlamentul European a propus o “lege privind IA” în iunie, cu scopul de a gestiona riscurile de securitate și de a evita discriminarea generată de aplicațiile AI.

Inițial, Parlamentul a sugerat că obligativitatea codului de conduită ar trebui să se aplice doar marilor furnizori de inteligență artificială din Statele Unite, dar guvernele Germaniei, Franței și Italiei au argumentat că acest lucru ar putea afecta încrederea în securitatea furnizorilor europeni mai mici.

În consecință, aceștia propun să fie impuse reguli de conduită și transparență pentru toți, fără sancțiuni inițiale, dar cu posibilitatea introducerii acestora în viitor. Un organism european ar urma să monitorizeze respectarea standardelor.

News Moldova îți recomandă și ...   Un nou grup, format din 51 de cetățeni români, va fi evacuat astăzi din Fâșia Gaza

Ministerul german al Economiei, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Digitale, a afirmat că reglementările și controlul statului nu ar trebui să vizeze în mod direct inteligența artificială în sine, ci mai degrabă modul în care aceasta este implementată.

De asemenea, s-a argumentat că dezvoltarea modelelor de inteligență artificială care încă nu sunt utilizate sau nu au fost încă introduse pe piață nu ar trebui să fie supusă reglementărilor separate din partea statului.

News Moldova îți recomandă și ...   O influenceriţă le cere bărbaţilor extrasul de cont înainte de prima întâlnire: „Vreau să mă întâlnesc cu un tip bogat. Cred că am tot dreptul!"

Guvernul german găzduiește luni și marți, la Jena, în landul Turingia, un summit digital la care vor participa reprezentanți din politică, afaceri și știință.

Problemele legate de inteligența artificială se vor afla pe ordinea de zi a discuțiilor dintre guvernele german și italian, care vor avea loc miercuri la Berlin.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top