fbpx
Connect with us

România, cel mai mare exportator de grâu din UE!

romania,-cel-mai-mare-exportator-de-grau-din-ue!

International

România, cel mai mare exportator de grâu din UE!


grau eu - Moldova Invest

Exportul de grâu românesc pe piețele terțe (țări din afara UE) în intervalul 1 iulie – 31 august a fost de 1,26 milioane de tone de grâu, puțin peste cantitățile exportate în aceeași peroadă a anului trecut. Suntem momentan lider de piață, în contextul în care Franța, cel mai mare exportator al ultimilor ani, a livrat doar 765.000 de tone. Și importurile au scăzut.

Conform datelor Comisiei Europene, mai mult de 20% din cantitatea de grâu obișnuit exportată din Europa în primele două luni ale anului comercial curent (1.07-27.08) provine din România, fermierii locali fiind lideri pe acest segment, cu livrări totalizând 1,26 milioane de tone. Aceasta depășește exporturile Poloniei, care a livrat peste 927.000 de tone, Bulgaria cu peste 877.000 de tone și Franța cu 765.600 de tone.

De exemplu, în data de 2 august, într-o licitație organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, s-au achiziționat 60.000 de tone de grâu românesc de la traderul internațional Viterra, la prețul de 262,05 dolari pe tonă C&F (cost și navlu).

Mai târziu, într-o licitație din 22 august, Egiptul a cumpărat alte


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top