fbpx
Connect with us

România condamnă noile atacuri ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre!

luminita odobescu - News Moldova

International

România condamnă noile atacuri ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre!


Ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, a condamnat, miercuri, noile atacuri ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, aflate în apropierea graniţei cu România, spunând că este vorba de încălcări flagrante ale dreptului internaţional, care pun în pericol securitatea alimentară globală şi siguranţa navigaţiei pe Marea Neagră.

„Condamn cu fermitate atacurile continue ale Rusiei asupra oamenilor nevinovaţi, a infrastructurii civile, inclusiv a silozurilor de cereale din porturile ucrainene Reni şi Ismail. Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului internaţional, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară globală şi siguranţa navigaţiei pe Marea Neagră”, a scris Luminiţa Odobescu pe Twitter.

În timpul nopții, atacurile aeriene rusești au cauzat avarii silozurilor de cereale și depozitelor într-un port fluvial de pe Dunăre în sudul Ucrainei, care reprezintă o facilitare crucială pentru transportul de cereale. Această informație a fost anunțată miercuri de guvernatorul regiunii Odesa.

News Moldova îți recomandă și ...   Eurostat a anunțat că România și Bulgaria au cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental! - MOLDOVA INVEST

Înainte de aceasta, forțele aeriene ucrainene au raportat că un grup semnificativ de drone din armata rusă a pătruns în zona gurilor Dunării și s-a îndreptat către portul fluvial Izmail, situat aproape de granița cu România.

Autoritățile ucrainene au declarat că au doborât 13 drone lansate de Rusia deasupra regiunilor Odesa și Mikolaiv din sud. Cu toate acestea, nu este clar câte drone au fost lansate de către Rusia.

News Moldova îți recomandă și ...   Ucraina a atacat Novorossisk-ul, cel mai important port comercial rusesc de la Marea Neagră!

Diverse grupuri de social media au semnalat că au auzit trageri ale sistemelor de apărare antiaeriană în zona apropierii celor două porturi de pe Dunăre, Izmail și Reni.

Înainte ca Rusia să se retragă din acordul ONU care garanta transportul sigur pe Marea Neagră, un sfert din exporturile de cereale treceau prin porturile ucrainene de pe Dunăre. După aceasta, porturile Izmail și Reni au devenit principalele rute de export, cerealele fiind transportate pe barje către portul Constanța pentru expedierea ulterioară.

News Moldova îți recomandă și ...   Gigantul de transport maritim Maersk a prezentat primul vas din lume propulsat cu metanol verde

Un atac al Rusiei asupra portului Izmail a dus la o creștere a prețurilor alimentelor pe plan global la începutul lunii august.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top