fbpx
Connect with us

Ucraina, în impas. Dacă Harkovul cade, apelurile la pace ale Occidentului se vor intensifica!

Ucraina, în impas. Dacă Harkovul cade, apelurile la pace ale Occidentului se vor intensifica! - News Moldova

International

Ucraina, în impas. Dacă Harkovul cade, apelurile la pace ale Occidentului se vor intensifica!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Harkov și satele din apropiere sunt supuse unor presiuni tot mai mari din partea trupelor rusești, ceea ce ar putea marca începutul unei bătălii decisive în acest război, conform raportului Politico.

Enclava este un punct cheie în conflict, controlul asupra sa nu afectează doar unul dintre cele mai populate centre urbane din Ucraina, ci și capacitatea Ucrainei de a continua rezistența. Un aspect crucial este posibila slăbire a sprijinului din partea Occidentului în cazul căderii Harkovului.

Cu mult timp în urmă, era de așteptat ca Rusia să încerce să spargă apărarea ucraineană în mai sau iunie, pentru a profita de fereastra de oportunitate înainte ca ajutorul militar occidental să ajungă în Ucraina. În prezent, se desfășoară lupte grele pentru controlul unui grup de localități la nord de Harkov. Fortificațiile slabe au facilitat înaintarea rușilor, iar întârzierea livrărilor de armament occidental a oferit un avantaj acestora și a slăbit apărarea Ucrainei în zonă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ordonat evacuarea a aproximativ șase mii de oameni din regiune și a asigurat că au fost trimise întăriri în ciuda situației dificile. În ciuda acestor eforturi, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, generalul Oleksandr Pavliuk, admite că situația este tensionată, dar afirmă că forțele ucrainene controlează în totalitate regiunea.

Deși Ministerul rus al Apărării susține că au capturat zece sate, autoritățile ucrainene insistă că regiunea este sub controlul lor. Este de așteptat ca Rusia să profite la maximum de forța sa militară înainte ca Ucraina să primească mai mult ajutor occidental, iar viitorul acestei regiuni este incert în fața presiunii crescute din partea rușilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top