fbpx
Connect with us

Ucraina o sancționează pe Diana Șoșoacă: „Reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale!”

sosoaca - News Moldova

International

Ucraina o sancționează pe Diana Șoșoacă: „Reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale!”


Încă o dată, senatorul Diana Șoșoacă se află în centrul unui mare scandal politic! Potrivit unor surse din Ministerul de Externe ucrainean, acesta a inițiat un proiect de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate între România și Ucraina. În acest proiect, Șoșoacă propune ca România să anexeze teritorii care aparțin Ucrainei, încălcând astfel tratatul semnat între cele două țări în iunie 1997.

Aceste acțiuni au determinat Ministerul de Externe ucrainean să ia măsuri drastice, inițiind impunerea de sancțiuni împotriva senatorului Diana Șoșoacă. Această decizie a fost luată pentru a-i pedepsi pe cei care încearcă să submineze buna vecinătate dintre Ucraina și România și pentru a pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei.

„Ministerul de Externe al Ucrainei iniţiază impunerea de sancţiuni împotriva Dianei Şoşoacă, considerând că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a scris pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev, Oleg Nikolenko.

Reacția nu s-a lăsat așteptată și Nikolenko, un reprezentant al Ministerului de Externe ucrainean, a condamnat cu fermitate acțiunile lui Șoșoacă. Potrivit acestuia, încercarea de a anexa teritorii Ucrainei este complet inacceptabilă și va fi combătută cu toate mijloacele legale disponibile.

În cadrul proiectului, Șoșoacă a propus denunțarea tratatului de către partea română în 2027. „România anexează teritoriile istorice care i-au aparţinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor”, se arată în proiectul Dianei Şoşoacă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top