fbpx
Connect with us

Uniunea Europeană va continua să ia în considerare noi PACHETE DE SANCȚIUNI împotriva Rusiei

International

Uniunea Europeană va continua să ia în considerare noi PACHETE DE SANCȚIUNI împotriva Rusiei


Uniunea Europeană va continua să ia în considerare noi pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, în ciuda dificultăților tot mai mari asociate cu adoptarea acestora, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, notează Bloomberg

Șeful Consiliului European a vorbit despre „discuțiile dificile” privind sancțiunile împotriva Rusiei.

Discutarea noilor sancțiuni devine din ce în ce mai dificilă de fiecare dată, a precizat Michel. UE are în vedere și măsuri împotriva industriei nucleare.

„Fiecare discuție despre sancțiuni este mult mai complicată decât cea anterioară”, a subliniat acesta.

News Moldova îți recomandă și ...   Avertisment FMI: O treime din lume va intra în RECESIUNE în 2023

Michel a remarcat că discuția cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky asupra posibilelor sancțiuni împotriva Rusiei se desfășoară cu succes și a promis că va informa colegii din Consiliul European despre propunerile Kievului.

În opinia sa, Uniunea Europeană va putea „să crească presiunea asupra Kremlinului”.

„Sunt sigur că acesta va fi un motiv și un semnal puternic că suntem uniți. Vom decide, de asemenea, care sunt următorii pași, care sunt obiectivele comune”, a spus Michel despre summitul planificat Ucraina-UE, programat pentru 3 februarie.

News Moldova îți recomandă și ...   Premierul Spaniei și-a exprimat dorința de a acorda cetățenia celor 622.000 de rezidenți români, în următoarele 6 luni

Michel a vizitat Kievul la mijlocul lunii ianuarie, unde a avut o întâlnire cu președintele Zelensky. Pe durata respectivei vizite, președintele Ucrainei a solicitat sancțiuni împotriva industriei nucleare ruse, „tuturor entităților care lucrează pentru programul rusesc de rachete” și a energiei, relatează Gordon.

Michel a dat asigurări, în cadrul unei conferințe de presă comune, că s-a decis direcționarea măsurilor restrictive în cadrul următorului pachet, al zecelea, către sectorul energetic.

Se estimează că sancțiunile vor fi adoptate până la 24 februarie 2023, când se împlinește un an de la introducerea trupelor ruse în Ucraina, spun surse Reuters.

News Moldova îți recomandă și ...   Uniunea Europeană, acord pentru plafornarea prețurilor la gaze

Potrivit acestora, “șoimii UE”, Polonia și Lituania, solicită sancțiuni împotriva mai multor „medii de propagandă rusești” și excluderea altor bănci rusești din sistemul global SWIFT, iar măsurile împotriva industriei nucleare sunt, de asemenea, discutate.

„Este din ce în ce mai dificil să se obțină unanimitatea necesară în UE în vederea adoptării de noi sancțiuni”, a precizat una dintre surse.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top