fbpx
Connect with us

Ursula von der Leyen: “Viitorul Republicii Moldova, Ucrainei și Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană!”

Ursula Von der Leyen - News Moldova

International

Ursula von der Leyen: “Viitorul Republicii Moldova, Ucrainei și Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană!”


Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a afirmat că viitorul Republicii Moldova, Ucrainei și Balcanilor de Vest se află în Uniunea Europeană

Această declarație a fost făcută în cadrul discursului privind Starea Uniunii, susținut în Parlamentul European, ultimul discurs înainte de alegerile din vara anului viitor pentru structurile blocului comunitar.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a abordat subiectul extinderii Uniunii în contextul interesului strategic și de securitate al Europei, subliniind importanța protejării cetățenilor europeni în fața unor atacuri direcționate împotriva statelor membre. Printre țările pe care le vede integrate în comunitatea europeană se numără atât Republica Moldova, cât și Ucraina, conform șefei Comisiei Europene.

News Moldova îți recomandă și ...   Trade Volume Between Egypt and China Surpasses $16.2 Billion in 2022

„Perspectiva europeană este vitală pentru poporul georgian. Istoria ne cere să muncim la completarea Uniunii Europene. Trebuie să dezvoltăm o viziune pentru o extindere de succes, inclusiv peste 30 de state și peste 500 de milioane de cetățeni care să trăiască într-o comunitate europeană liberă, democratică și prosperă, în care tinerele democrații să se dezvolte, având un sistem judiciar independent și respectând opoziția și jurnaliștii”, a subliniat Ursula von der Leyen.

În lumina conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, Ursula von der Leyen a menționat angajamentul continuu al Bruxelles-ului față de această țară vecină, evidențiind decizia Uniunii Europene de a extinde mecanismele de protecție pentru cetățenii ucraineni afectați de război (peste 4 milioane de refugiați în prezent în UE), precum și alocarea a peste 50 de miliarde de euro în următorii patru ani pentru reforme și investiții în reconstrucția Ucrainei.

News Moldova îți recomandă și ...   Alegerile din Olanda, câștigate de un eurosceptic convins care vrea ieșirea Olandei din UE

În discursul său de aproape o oră în fața parlamentarilor europeni, Ursula von der Leyen a evidențiat și exploatarea resurselor energetice de către Rusia în scopuri de șantaj, salutând unitatea și solidaritatea statelor europene care au contracarat aceste amenințări și au redus semnificativ consumul de gaze rusești.

„Un semn pozitiv este că Europa a început să reducă prețurile la energie. Totuși, nu uităm că Putin a folosit gazele ca armă în mod deliberat și a semănat temeri cu privire la deconectări complete și o criză energetică similară celei din anii ’70. Mulți au crezut că nu vom supraviețui iarna trecută din cauza lipsei de energie.

Dar am reușit, pentru că am acționat ca un front unit și am achiziționat energie împreună. În plus, spre deosebire de anii ’70, am investit în energie regenerabilă și am promovat tranziția către surse de energie verde”, a subliniat Președintele Comisiei Europene.

News Moldova îți recomandă și ...   ISLANDA se pregătește de o erupție vulcanică. Ce se poate întâmpla și care sunt riscurile?

Ursula von der Leyen a menționat, de asemenea, perspectivele României și Bulgariei de a adera la spațiul Schengen, fără întârzieri suplimentare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top