Connect with us

VIZITĂ Primei Doamne a Americii în România! CE semnale va da Jill BIDEN

International

VIZITĂ Primei Doamne a Americii în România! CE semnale va da Jill BIDEN

Prima doamnă Jill Biden va vizita România și Slovacia în această săptămână pentru a-și arăta susținerea față de familiile refugiațiilor ucrainiei despărțite de invazia forțelor ruse

În timpul vizitei ea se va întâlni și cu membri ai serviciilor americane, cu personal din ambasade, precum și cu părinții și copiii ucraineni refugiați, lucrători implicați în acțiuni umanitare și profesori.

Potrivit agendei Casei Albe, soția președintelui Joe Biden va pleca joi de la Washington spre România și se va opri mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre București.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. Conform unor surse politice,  Jill Biden, prima doamnă a SUA, se va întâlni în cadrul vizitei din România de la finalul acestei săptămâni și cu Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis.

După vizita din România, ea va pleca la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

Vizita Primei Doamne este cea mai recentă manifestare de sprijin a SUA pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucrainiei. De asemenea, Jill Biden a colaborat cu omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, pentru a accelera ajutorul medical în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

Conform ONU, aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie iar numărul ar putea crește la 8,3 milioane în acest an. Tot conform datelor ONU, până în 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, aproximativ 817.300 în România și aproape 372.000 în Slovacia.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top