fbpx
Connect with us

Xi Jinping a ajuns la Moscova! Ce îi va da China Rusiei?

International

Xi Jinping a ajuns la Moscova! Ce îi va da China Rusiei?


Președintele Chinei, Xi Jinping, se întâlnește cu președintele Vladimir Putin la Moscova, în prima sa vizită în Rusia de la invazia acesteia în Ucraina. China a devenit un partener comercial tot mai important pentru Rusia, în timp ce aceasta încearcă să reducă impactul sancțiunilor economice impuse de unele țări în urma invaziei sale.

China ar putea acorda tehnică militară de ultimă generație și drone!

Statele Unite au afirmat că Beijingul ia în considerare furnizarea de arme și muniție Rusiei, acuzații pe care China le respinge vehement. China și-a extins capacitățile de producție militară și este acum al patrulea cel mai mare exportator de arme din lume.

News Moldova îți recomandă și ...   E.S. Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei: „ România este membră a Uniunii Europene, cu care India are un parteneriat strategic”

„Armele Chinei sunt tot mai avansate acum. Dronele sale, de exemplu, sunt un domeniu în care Rusia ar fi foarte interesată.”, a declarat Siemon Wezeman de la Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm.

Statele Unite afirmă că companiile chineze au furnizat un pachet de asistență „non-letal” Rusiei. Serviciile secrete americane au informații noi conform cărora Beijingul ar putea furniza curând „sprijin letal”.

Maria Shagina, expertă în sancțiuni economice la Institutul Internațional de Studii Strategice, spune că China nu a furnizat în mod deschis Rusiei arme, dar ar putea vinde în secret produse high-tech care ar putea fi folosite în scop militar.

News Moldova îți recomandă și ...   Cu ce l-a servit Putin pe Xi Jinping? Borşul de sfeclă, „un produs tradiţional rusesc”, disputat de ruși și ucraineni! Gestul remarcat de experți.

“Există dovezi că China este cel mai mare exportator de semiconductoare – adesea prin intermediul companiilor fantomă din Hong Kong și UAE – către Rusia. Unele companii chineze furnizează și drone civile, profitând de zona gri dintre scopurile militare și civile.”

Centrul pentru Studii Avansate de Apărare din SUA afirmă că companiile chineze ar putea trimite Rusiei componente electronice pentru radarele de rachete antiaeriene.

De asemenea, SUA a impus sancțiuni unei companii chineze pe care Washingtonul susține că a furnizat imagini de satelit în sprijinul forțelor mercenare rusești care luptă în Ucraina.

News Moldova îți recomandă și ...   Fondul Monetar Internațional, pregătit să scoată Ucraina din criză cu un împrumut de 15,6 miliarde de dolari! - MOLDOVA INVEST

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top