fbpx
Connect with us

Xi Jinping a ajuns la Moscova! Îl va potoli pe Putin?

International

Xi Jinping a ajuns la Moscova! Îl va potoli pe Putin?


Președintele Chinei, Xi Jinping, a aterizat la Moscova în urmă cu puțin timp, cu un avion privat. Zeci de jurnaliști au venit să-l întâmpine pe liderul de la Beijing, care se află într-o întâlnire extraordinară cu Vladimir Putin. Autoritățile au pregătit un covor roșu pentru Xi, semn că este un oaspete important. Este prima sa vizită externă după realegerea sa. Vizita lui Xi Jinping în Rusia se va derula în perioada 20-22 martie.

Potrivit analiștilor, Vladimir Putin așteaptă ca Xi să susțină Rusia în fața „hegemoniei occidentale”. În același timp, se crede că Xi va încerca să medieze un sfârșit al războiului din Ucraina, prezentând China ca un pacificator global. De altfel, Putin l-a numit pe președintele chinez „cel mai bun prieten al său”. Pentru că Rusia este tot mai izolată din cauza războiului, Putin încearăcă să-și întărească relațiile cu aliații rămași.

News Moldova îți recomandă și ...   45 de ATACURI respinse de ucraineni în prima zi de Paști. Rușii ar fi ocupat două blocuri în Bahmut

Este de așteptat ca Xi și Putin să discute, de asemenea, despre acuzațiile aduse liderului rus de Curtea Penală Internațională în legătură cu deportarea copiilor ucraineni în Rusia. Moscova a respins însă aceste acuzații și se așteaptă la susținerea puternică a lui Xi în această chestiune. De altfel, Xi Jinping a declarat că „Nu există nici limite şi nici subiecte interzise.”

Posibil acord de încetare a focului?

Xi Jinping și Vladimir Putin vor aborda și despre situația din Ucraina la întâlnirea lor de la Moscova. Putin a afirmat că este deschis la o soluționare politică a crizei ucrainene, dar numai ținând cont de „realitățile geopolitice predominante”.

News Moldova îți recomandă și ...   UE: Au crescut prețurile la ulei și grăsimi cu 23%, în luna martie

„Rusia este deschisă la o soluționare politico-diplomatică a crizei ucrainene. Cu toate acestea, în aprilie 2022, discuțiile de pace nu au fost în niciun caz încheiate de noi.

Viitorul procesului de pace depinde numai de disponibilitatea pentru o conversație serioasă, ținând cont de realitățile geopolitice predominante”, se menționează într-o declarație a lui Putin prezentată pe site-ul Kremlinului.

Se pare că cei doi lideri se pregătesc să semneze „documente importante” menite să „aprofundeze relațiile” și să consolideze cooperarea economică între cele două țări, conform presei de stat ruse. Cu toate acestea, cel mai important subiect al întâlnirii lor pare să fie criza din Ucraina.

News Moldova îți recomandă și ...   Alegerile din Bulgaria, mai strânse ca niciodată! Ce spun sondajele? - MOLDOVA INVEST

Este posibil ca Xi și Putin să ia în considerare planul de pace chinez, care ar putea aduce stabilitate în regiune și ar putea fi soluția mult așteptată pentru războiul ruso-ucrainean.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top