fbpx
Connect with us

Alexandra GUGIUMAN în dialog cu BunaDimineataIasi

Uncategorized

Alexandra GUGIUMAN în dialog cu BunaDimineataIasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Anul 2016 m-a învățat că niciodată nu ni se închid uși, ci Dumnezeu ne face să dăm mai mult din coate pentru ceva mai bun, care cu adevărat să ne împlinească. Am renunțat la joburi, dar și la anumiți oameni, pentru a mă dedica în totalitate proiectelor personale. –

Alexandra Gugiuman
  1. Care au fost proiectele Dvs cele mai importante în anul 2016? Ce planuri personale și previziuni aveți pentru anul 2017?

Anul 2016 a fost un an din care am avut multe de învățat. A fost cam ”cu de toate”, cum s-ar zice, sau cu multe lecții pentru mine, mai bine zis.

Cu siguranță, lansarea primei mele cărți, Autoportret, o carte care vorbește despre zbuciumul interior, trăirile și emoțiile prin care mai toți dintre noi am trecut.

M-am văzut în situația de a fi nevoită să mă reorganizez pentru a o lua de la capăt.

Am avut de făcut alegeri importante și riscante, dar de-abia acum îmi dau seama că au fost înțelepte.

Anul 2016 m-a învățat că niciodată nu ni se închid uși, ci Dumnezeu ne face să dăm mai mult din coate pentru ceva mai bun, care cu adevărat să ne împlinească.

Am renunțat la joburi, dar și la anumiți oameni, pentru a mă dedica în totalitate proiectelor personale.

Cel mai important proiect?

Alexandra GUGIUMAN în dialog cu BunaDimineataIasi - News Moldova

Cu siguranță, lansarea primei mele cărți, Autoportret, o carte care vorbește despre zbuciumul interior, trăirile și emoțiile prin care mai toți dintre noi am trecut.

Odată cu cartea, a venit și site-ul personal, www.alexandragugiuman.ro . Fiind și consultant politic, am avut un an electoral plin, cu două campanii destul de solicitante.

Au trecut. Cu bune și cu rele. Dar fiecare punct are un nou început.

2017 a început cum nu se poate mai bine, pentru mine.

Pe 20 martie, de ziua internatională a fericirii, am lansat un proiect nou- www.insociety.ro , o revistă online care vorbește despre orașul nostru, despre oameni și povești locale, despre locurile și misterele Iașului, în primul rând.

Alexandra GUGIUMAN în dialog cu BunaDimineataIasi - News Moldova

Mulțumirea mea, la nici o lună de la lansare? Echipa pe care am reușit să o adun în jurul ideii Insociety, colegi/ colaboratori cărora le mulțumesc și le sunt recunoscătoare!

Aș vrea să reușesc să duc Insociety și în ediție tipărită, trimestrială, cu distribuție națională.

Astfel, am contribui la promovarea Iașului și dincolo de granițele județului.

Mai sunt și alte planuri, însă n-aș vrea să plictisesc. Cel  mai probabil, le veți afla din mediul online.

  1. Cum vedeți evoluția Iașului în 2017? Ce schimbări vă doriți pentru orașul Dvs?

Revista m-a ajutat să îmi confirm și mai mult crezul conform căruia Iașul e un oraș care are foarte multe oportunități de oferit.

Important e  să avem oamenii care trebuie în locurile care trebuie. Orgoliile, politice mai ales, ar trebui lăsate deoparte o perioadă de timp dacă într-adevăr vrem să progresăm, să creștem, să avem un oraș ”dorit” de alții.

Evoluția, în contextul în care suntem membri ai UE, vine de la sine. Dacă ne împotrivim, au grijă alții să ne împingă de la spate, să tragă semnale de alarmă.

Iașul mai are de lucrat, dar e obligat să țină pasul cu schimbările și dezvoltarea celorlalte orașe mari ale țării. Dacă se vrea, se poate!

Avem tot ceea ce ne trebuie să fim ca alții. Doar că trebuie să ne și dorim acest lucru- noi, ieșenii, prin cei pe care i-au responsabilizat printr-un vot de încredere dat în 2016.

Ce schimbări aș vrea să văd? Aș vrea un Iași mult mai dinamic, care să ofere o gamă largă de evenimente.

Aș vrea să văd o mai mare implicare în sportului de masă, dar și cel de performanță, din partea autorităților.

Da, mi-ar plăcea să văd și la Iași un parc sportiv așa cum are Clujul. Aș vrea mai puține gropi, mai mult calm din partea șoferilor și mai multă bunătatea din partea oamenilor.

Aș vrea valorificarea centrului istoric, așa cum vedem în orașele europene.

Aș vrea să văd mulți turiști, să văd că Iașul se promovează exemplar și că reușește, printr-o poveste spusă așa cum trebuie, să se vândă. Încă nu ne dăm seama, din păcate, ce patrimoniu imens avem… aș vrea multe schimbări, dar cred că și noi, ca locuitori ai Iașului, avem datoria de a ne implica și de a pune osul la treabă.

  1. Mesaj pentru ieșeni 

Cred că e un mesaj general valabil. Nu ne costă nimic să fim oameni buni, să facem bine. Nu uitați să mulțumiți Domnului pentru tot ceea ce aveți- alții și-ar dori ceea ce aveți voi: sănătate! Încredere și spor în toate!

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top