fbpx
Connect with us

Corina SCARLAT (ANOFM): ”Serviciile pe care le OFERIM sunt diverse tocmai pentru a SPRIJINI fiecare persoană care CAUTĂ un loc de MUNCĂ”

Moldova în direct

Corina SCARLAT (ANOFM): ”Serviciile pe care le OFERIM sunt diverse tocmai pentru a SPRIJINI fiecare persoană care CAUTĂ un loc de MUNCĂ”


Corina SCARLAT, purtător de cuvânt al ANOFM, a vorbit despre măsurile concrete ale Agenției, adresate atât celor în căutarea de locuri de muncă, cât și angajatorilor

CORINA SCARLAT, purtător de cuvânt al ANOFM, a fost prezentă în cea mai recentă ediție a emisiunii MOLDOVA ÎN DIRECT, realizată de jurnalistul CEZAR FILIP, unde a oferit detalii despre rolul determinant al acestei instituții pe piața muncii din România. 

”Serviciile pe care le oferim noi sunt diverse tocmai pentru a răspunde fiecărei probleme, fiecărei persoane cu măsurile de care are nevoie și care îl vor conduce spre locul de muncă dorit”, a explicat CORINA SCARLAT. 

În prezent, în România, rata somajului este mică, iar asta se datorează și măsurilor pe care ANOFM le-a luat inclusiv în perioada grea a pandemiei

”Este o rată a șomajului foarte mică (la finele lunii august, rata la nivel național a șomajului era de 2,56%, n.r.), ceea ce arată că este nevoie de forță de muncă, angajatorii caută în mod constant oameni care să ocupe locurile de muncă vacante. De exemplu, acum sunt peste 57.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. Această rată a șomajului destul de mică s-a mențiunut și în perioada pandemiei, motivul fiind acela că noi am venit în sprijinul angajatorilor și angajaților cu o serie de măsuri (șomajul tehnic, zilele libere pentru părinți, timp parțial de lucru, pe care am acordat, de asemenea, o serie de facilități. (…) La finele lunii august erau puțin peste 224.000 persoane în evidențele noastre, din care 39.000 sunt indemnizate, iar 184.954 sunt șomeri neindemnizați”, a spus CORINA SCARLAT, purtător de cuvânt al ANOFM. 

News Moldova îți recomandă și ...   CEO-ul Rubik Hub, VLAD GLIGA: ”Nu doar că dăm aripi tinerilor, ci ajutăm economia românească”

”Celor care își caută un loc de muncă, pe lângă informare și consiliere, le oferim și sprijin financiar”

”Venim lună de lună cu măsuri care să spijine încadrarea. În fiecare an avem sute de mii de persoane angajate prin intermediul nostru. Celor care își caută un loc de muncă, pe lângă informare și consiliere, le oferim și sprijin financiar, în cazul în care se înacadrează în muncă și subvenționăm și locurile de muncă, pentru categorii defavorizate, pentru un acces mai dificil pe piața muncii. În plus, sprijinim și mobilitatea forței de muncă, a explicat CORINA SCARLAT.

News Moldova îți recomandă și ...   CEO-ul Rubik Hub, VLAD GLIGA: ”Nu doar că dăm aripi tinerilor, ci ajutăm economia românească”

Cursurile gratuite de formare profesională și programele de ucenicie oferite de ANOFM, extrem de importante pe piața muncii din România

”Noi organizăm cursuri de formare profesională, pe baza a ceea ce își doresc angajatorii. Aceste cursuri sunt gratuite pentru șomerii aflați în evidențele noastre și aș vrea să vă spun că în primele 9 luni au fost peste 15.700 persoane care au fost incluse în aceste cursuri de formare profesională. (…) Susținem, de asemeneam și programele de ucenicie, care sunt foarte importante, pentru că le derulează în primul rând angajatorul, iar avantajele sunt multiple: angajatorul are omul calificat, iar ucenicul dobândește o calificare, timp în care lucrează și este remunerat. Pentru susținerea acestor programe de ucenicie, ANOFM oferă subvenție de 2.250 lei pe lună, pentru fiecare ucenic, încadrat în program, pe perioade diferite. De nivel 1, de 6 luni, de nivel 2 – 12 luni, de nivel 3 – 24 luni și de nivel 4, 36 luni. (..) Pentru aceste programe am avut o serie de proiecte cu finanțare europeană, din Fondul Social European, pentru subvenționarea acestor măsuri”, a explicat CORINA SCARLAT.

News Moldova îți recomandă și ...   CEO-ul Rubik Hub, VLAD GLIGA: ”Nu doar că dăm aripi tinerilor, ci ajutăm economia românească”

Refugiații ucraineni, susținuți atunci când vor să se încadreze pe piața muncii din România

”Le oferim locuri de muncă, în sensul că angajatorii care sunt disponibil să angajeze și ucraineni, ne comunică acest fapt. Să nu se înțeleagă că sunt locuri speciale pentru ei, doar ne ajunță angajatorul că este dispus să angajeze refugiați ucraineni. Inclusiv la Agenția Națională avem persoane care cunosc limba ucraineană și pot intra în legătură directă cu cetățenii care sună la instituția noastră sau vin direct la noi pentru a afla informații în vederea angajării”, a precizat CORINA SCARLAT, purtător de cuvânt al ANOFM. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top