fbpx
Connect with us

Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova: „Trăim o perioadă dificilă, însă aceasta se va încheia”

Moldova în direct

Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova: „Trăim o perioadă dificilă, însă aceasta se va încheia”

 

Prezent la Forumul Internațional Invest Găgăuzia, desfășurat în perioada 7-8 octombrie la Comrat, în regiunea autonomă din sudul Republicii Moldova, ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu a menționat cauza păcii ca fiind una dintre condițiile necesare pentru asigurarea creșterii economice

Cristian-Leon Țurcanu s-a declarat încrezător în ceea ce privește creșterea investițiilor străine și, implicit, a creșterii economice a Republicii Moldova, care rezultă în crearea de noi locuri de muncă pentru populație și îmbunătățirea nivelului de trai pentru toți cetățenii săi, indiferent de etnie sau minoritatea din care fac parte. Însă, potrivit acestuia, pentru ca cetățenii oricărui stat să poată cunoaște ”bucuria prosperității și a nivelului de trai mai bun, avem nevoie în primul rând de pace”, o pace periclitată de războiul din Ucraina.

News Moldova îți recomandă și ...   Andrei Spînu (Viceprim-ministru al Republicii Moldova): "Continuă procedura de auditare a datoriilor istorice ale Moldovagaz către Gazprom și Factoring-Finance"

Pe fondul acestei dezbateri, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu s-a referit la criza energetică și cea alimentară, două dintre consecințele războiului dus de Rusia în Ucraina, care au afectat întreaga lume, nu doar Republica Moldova sau România. În același timp, el a condamnat încălcarea de către Rusia a acordurilor de furnizare a gazelor.

”Rusia folosește arma gazului împotriva întregii Europe fără să țină cont de respectarea unor acorduri sau contracte pe care le are cu majoritatea statelor din Europa. În aceeași situație se află și Republica Moldova”, a preciat diplomatul român.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Economiei, FLORIN SPĂTARU, la NEWS MOLDOVA: ”România este o țară care produce! Produce ENERGIE, produce GAZ, va produce și mai mult gaz”

Un alt subiect deschis de Cristian-Leon Țurcanu a fost decizia recentă a României de a acorda Republicii Moldova un ajutor substanțial de lemne de foc, diplomatul referindu-se și la eforturile comune ale celor două sta


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top